Σχετικά με τη νεκρή της Αγίας Παρασκευής


Μερικοί, ευτυχώς ελάχιστοι, που έχουν αναγάγει την παραπληροφόρηση σε επιστήμη, έφθασαν στο σημείο να μην σέβονται τους νεκρούς και τον πόνο των συγγενών τους από την απώλεια προσφιλών τους προσώπων.

Έτσι, προχθές μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Καλλονής, σε κώμα, υπερήλικη γυναίκα από την Αγία Παρασκευή, η οποία έπασχε από χρόνια πνευμονοπάθεια. Αμέσως οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό κατέβαλαν κάθε προσπάθεια να την συνεφέρουν, αλλά η γυναίκα κατέληξε.

Όπως πληροφορηθήκαμε από τους αρμόδιους του Κέντρου Υγείας Καλλονής και τους συγγενείς της θανούσας ο επιβλέπων ιατρός έκρινε ότι έπρεπε να της κάνει rapid test, προκειμένου  να διαπιστωθεί αν είχε προσβληθεί από Κορονοϊό, διότι η νύφη της ήταν σε καραντίνα πριν λίγες μέρες.

Και, βέβαια, ορθώς έπραξε ο ιατρός, διότι αν διαπίστωνε ότι είχε προσβληθεί από κορονοϊό, έπρεπε να ειδοποιηθούν και εξετασθούν όσοι είχαν έλθει σε επαφή μαζί της, αλλά και να τηρηθεί η σχετική διαδικασία (να τυλιχθεί το πτώμα σε ειδικό διπλό σάκκο, να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και μετά να εκδοθεί το πιστοποιητικό για την αιτία θανάτου κλπ).

Οι συγγενείς της θανούσας, όπως βεβαιώνουν γιατροί και νοσηλευτές, φέρθηκαν άψογα και δεν απαίτησαν να γίνει rapid test στην ήδη νεκρή μητέρα τους, όπως ψευδώς το δημοσίευμα αναφέρει.

Δυστυχώς στην ξεδιάντροπη παραπληροφόρηση του δημοσιεύματος αναμιγνύεται και Αντιδήμαρχος του Δήμου Δυτικής Λέσβου που το δημοσίευμα δεν αναφέρει ονομαστικά.

Κύριοι, λίγος σεβασμός στους νεκρούς και τα παιδιά τους.

 

Η ειδησεογραφική ομάδα του Lesvospen

Πηγη lesvospen.gr