Νέα κρούσματα κορονοιου στο γηροκομείο Αγίας Παρασκευής- Στο βαθύ κόκκινο η Λέσβος;Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα 26 κρούσματα τα 16 είναι σε ηλικιωμένους, ενώ τα υπόλοιπα 10 σε εργαζόμενους της μονάδας. (Στην μονάδα συνολικά διαμένουν 47 ηλικιωμένοι)

Σε 26 ανέρχονται τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί έως σήμερα σε προσωπικό και ηλικιωμένους του Γηροκομείου Αγίας Παρασκευής στην δυτική Λέσβο, ενώ αναμένονται σήμερα και τα υπόλοιπα αποτελέσματα των μοριακών ελέγχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα 26 κρούσματα τα 16 είναι σε ηλικιωμένους, ενώ τα υπόλοιπα 10 σε εργαζόμενους της μονάδας. (Στην μονάδα συνολικά διαμένουν 47 ηλικιωμένοι).

Πέντε ηλικιωμένοι νοσηλεύονται με ήπια συμπτώματα στο νοσοκομείο Μυτιλήνης και οι υπόλοιποι 11 σε ειδικό θάλαμο στο κτήριο του Γηροκομείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 47 ηλικιωμένους της μονάδας μόλις τρεις δεν έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό και εκτιμάται, ότι η καλή ανταπόκριση της υγείας τους οφείλεται σε ένα μεγάλο ποσοστό ανοσίας που πρόλαβαν να αναπτύξουν από την πρώτη δόση του εμβολίου.


-Μπαίνει στο βαθύ κόκκινο η Λέσβος;

Έξαρση στα κρούσματα κοροναϊού αντιμετωπίζει η Λέσβος τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, από 1 Μαρτίου έως χθές 10 Μαρτίου έχουν καταγραφεί 109 νέα κρούσματα κοροναϊού.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες στην Λέσβο καταγράφτηκαν 53 νέα κρούσματα κοροναϊού.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που παρουσίασε χθές ο ΕΟΔΥ ,ο μέσος όρος του επταημέρου είναι 11,29 κρούσματα ενώ ανά 100 χιλιάδες κατοίκους αντιστοιχούν 19,67 κρούσματα.

Αυτή την στιγμή το νησί της Λέσβου βρίσκεται στο κόκκινο και αναμένει τις ανακοινώσεις του υπουργού πολιτικής προστασίας Νίκου Χαρδαλιά την Παρασκευή όπου πιθανότατα θα μεταφέρει την Λέσβο στο βαθύ κόκκινο με τους αυστηρούς περιορισμούς.