Εγκρίθηκε η δημοπράτηση κατασκευής νέας οδικής αρτηρίας από την διακλάδωση της Αγίας Παρασκευής έως την Πέτρα


Εγκρίθηκε χθες 10.03.2021 από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου,  η δημοπράτηση του έργου με τίτλο: «ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΠΕΤΡΑΣ  (Α΄ ΦΑΣΗ)» προϋπολογισμού 19.650.000,00 € (με το ΦΠΑ).

 Ένα έργο το οποίο «ξεμπλόκαρε» η Περιφερειακή Αρχή  του Κωνσταντίνου Μουτζούρη και μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, δίνοντας ώθηση στην τουριστική και αναπτυξιακή αναβάθμιση της Λέσβου. Το έργο θα συνδέσει την Καλλονή με την οδό προς Στύψη από την διακλάδωση της Αγίας Παρασκευής, μειώνοντας κατά πολύ την απόσταση και προσφέροντας  μεγαλύτερη ασφάλεια στους οδηγούς.

Ο Περιφερειάρχης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Στόχος της Περιφερειακής Αρχής και δικός μου ως Περιφερειάρχη, είναι η υλοποίηση μεγάλων έργων με αναπτυξιακό χαρακτήρα που θα δώσουν ώθηση στον τόπο μας.  Η  νέα οδική αρτηρία Καλλονής – Πέτρας αποτελεί την κορωνίδα της τουριστικής ανάπτυξης για  όλο το νησί και ειδικά για την Δυτική Λέσβου, που σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα έργα που σχεδιάζονται και υλοποιούνται σε αυτήν την πλευρά,  θα προσδώσουν  άλλη δυναμική στην τοπική κοινωνία.   Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αντιπρόεδρο της Βουλής Χαράλαμπο Αθανασίου για την άψογη και αποδοτική προς όφελος των πολιτών συνεργασία που έχουμε όχι μόνο για το συγκεκριμένο έργο στο οποίο η συμβολή του είναι καθοριστική. Επίσης ευχαριστώ τον Δημήτρη Καπετανά.»   

  

Δελτίο Τύπου

Το Επιμελητήριο Λέσβου χαιρετίζει την ανακοίνωση της έγκρισης δημοπράτησης του έργου του Οδικού Άξονα Καλλονής Πέτρας που αποτελούσε για χρόνια πάγιο αίτημα των κατοίκων και επιχειρήσεων της περιοχής.

Ο εν λόγω οδικός άξονας και η κατασκευή αυτού πέρα του ότι θα μειώσει σημαντικά την απόσταση και θα προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια για τους οδηγούς, θα προσδώσει και μια νέα αναπτυξιακή πνοή για την περιοχή.

Σε συνδυασμό δε με την αποπεράτωση του Οδικού Άξονα Καλλονής Σιγρίου και του Λιμένα Σιγρίου, η τουριστική και οικονομική ανάπτυξη τόσο της περιοχής και των τοπικών επιχειρήσεων όσο και ολόκληρου του νησιού θα αποκτήσει νέα δυναμική.