"Πόλεμος"- Ετοιμάζουν "θερμή" υποδοχή σε Γιόχανσον- Μηταράκη στην Μυτιλήνη



Θερμή υποδοχή ετοιμάζουν φορείς, παρατάξεις και η επιτροπή αγώνα Λέσβου κατά της νέας δομής στην Ευρωπαϊκή επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ιλβα Γιόχανσον.

Κάλεσμα στον κόσμο για δυναμική υποδοχή έχουν ανακοινώσει η επιτροπή αγώνα Λέσβου και το εργατικό κέντρο οπού μαζί με τις αριστερές παρατάξεις θα βρεθούν αύριο το μεσημέρι έξω από την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου όπου η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων θα συναντηθεί σε κλειστή σύσκεψη με τους δημάρχους της Λέσβου και τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου.

Η κ. Γιόχανσον κατά την επίσκεψη της στο νησί της Λέσβου θα συνοδεύεται από τον υπουργό μετανάστευσης και ασύλου Νότη Μηταράκη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί η επίτροπος αναμένεται να αφιχθεί στην Μυτιλήνη στις 12:45, αμέσως θα μεταφερθεί στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου όπου σε κλειστή σύσκεψη θα δει τους δημάρχους της Λέσβου και τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, στις 14:00 θα παραθέσει συνέντευξη τύπου, και το απόγευμα στις 17:15 θα επισκεφθεί την προσωρινή δομή στο Μαυροβούνι. 

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης της στην Μυτιλήνη σύμφωνα με το πρόγραμμα η κα Γιόχανσον θά συναντηθεί με διεθνείς οργανισμούς, με οργανισμούς της ευρωπαϊκής Ένωσης, και με στελέχη από ΜΚΟ πού δρουν στην Λέσβο.

Στην ανακοίνωση της η επιτροπή αγώνα Λέσβου μεταξύ άλλων αναφέρει: "Κύριοι δεν έχετε καταλάβει μάλλον καλά. Είστε ανεπιθύμητοι στο νησί μας. Εσείς και όλο το κύκλωμα σας. Αύριο θα νιώσετε στο πετσί σας τι σημαίνει ακρίτας και νησιώτης. Όλη η Λέσβος θα είναι στους δρόμους. Όλοι οι Μυτιληνιοί θα είναι στις επάλξεις. Και θα σας περιμένουν."

Η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ιλβα Γιόχανσον την Τρίτη θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τους υπουργούς Εξωτερικών Νίκο Δένδια, Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, και με την υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη


Η ανακοίνωση της επιτροπής αγώνα Λέσβου

Εκμεταλλεύτηκαν το ότι οι νησιώτες του Βορείου Αιγαίου έδειξαν φιλανθρωπία σε δοκιμαζόμενους πρόσφυγες από την Συρία. Εκμεταλλεύτηκαν την πίστη των νησιωτών στην συντεταγμένη πολιτεία και στην εκπροσώπηση τους από αυτή.


Αξιοποίησαν τις έρευνες που έδειχναν την ευαισθησία των Λέσβιων και των άλλων νησιωτών, ξέροντας ότι μόνο με την συναίνεση της τοπικής κοινωνίας η επιχείρηση μπορεί να στηθεί.


Και αποφάσισαν, αυτοί οι ηγέτες του άπληστου διεθνούς κυκλώματος σωματεμπορίας, να οδηγήσουν τις ροές παράνομης μετανάστευσης στα νησιά μας και να κάνουν διαλογή, σαν να είναι οι άνθρωποι εμπόρευμα, πάνω στα δικά μας χώματα.


Σκηνοθέτησαν διεθνείς συμφωνίες, εκβίασαν τοπικές αρχές, έταξαν πακτωλό χρημάτων και αξιοποίησαν πληρωμένους κονδυλοφόρους για να το πετύχουν αυτό. Δεν υπολόγισαν όμως σωστά.


Δεν κατάλαβαν ότι ποτέ δεν συναινέσαμε στην καταστροφή των νησιών μας.


Οι αποστειρωμένοι γραφειοκράτες των Βρυξελλών και των Αθηνών δεν μπόρεσαν να καταλάβουν ότι οι ακρίτες είμαστε «ψημένοι στους πολέμους».


Δεν πήραν το μήνυμα πέρυσι στην Καράβα ότι στον τόπο μας κυρίαρχος είναι ο λαός. Και ήρθαν ξανά, αλαζόνες και υπερφίαλοι, να μας επιβάλλουν την ατζέντα τους. Να φτιάξουν υπερδομές φυλακές ψυχών.


Να δώσουν, με το νέο Σύμφωνο, δικαιώματα έρευνας και διάσωσης στις ελεγχόμενες από τους ίδιους ΜΚΟ. Οι ανθρωπιστές των Βρυξελλών έφτασαν στο σημείο να καταγγείλουν το Λιμενικό και τον διοικητή της Frontex.


Θέλουν να ανοίξουν την κάνουλα πάλι. Και αποφάσισαν, οι αλαζόνες και υπερφίαλοι ανθρωπιστές της γεμάτης τσέπης, να κάνουν παρέλαση αύριο στην Μυτιλήνη. Νομίζουν ότι οι Λέσβιοι θα καθόμαστε μαζί τους να βγάζουμε φωτογραφίες και θα τους ζητάμε αυτόγραφα.


Έρχονται λέει γιατί «η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για να προετοιμαστείς για τον επόμενο χειμώνα».


Κύριοι δεν έχετε καταλάβει μάλλον καλά.


Είστε ανεπιθύμητοι στο νησί μας.


Εσείς και όλο το κύκλωμα σας.


Αύριο θα νιώσετε στο πετσί σας τι σημαίνει ακρίτας και νησιώτης.


ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΧΙΟΥ-ΛΕΣΒΟΥ

ΧΙΟΣ-ΛΕΣΒΟΣ 28/3/2021 


Άνοιξη … η ιδανικότερη εποχή για να επιβληθεί μόνιμος χειμώνας στα Νησιά…


 Η προγραμματισμένη επίσκεψη της Ευρωπαίας Επιτρόπου Ylva Johansson τη Δευτέρα 29/3/2021 στη Λέσβο έρχεται ως συνέχεια της επιμονής της Ε.Ε. να επιβάλλει τους κατάπτυστους για την Χώρα μας, τον Έβρο και τα Νησιά μας, όρους του νέου συμφώνου για την μετανάστευση και το άσυλο πριν ακόμα αυτό ψηφιστεί.


 Τα σχέδια έχουν ήδη προ πολλού ξεκινήσει προκειμένου να δημιουργηθούν τετελεσμένα που θα εγκλωβίζουν στις χώρες πρώτης υποδοχής τα μεταναστευτικά και προσφυγικά ρεύματα στα Νησιά μας και το δυστύχημα είναι ότι τα εγκληματικά αυτά σχέδια βρίσκουν πρόθυμους συμμάχους και στις Ελληνικές Κυβερνήσεις.

Με τεχνάσματα και μεθοδεύσεις προσπαθούν να δείξουν ότι δήθεν διαθέτουν τη σύμφωνη γνώμη των «τοπικών κοινωνιών» και να αλλοιώσουν την πραγματική τους βούληση. Προσπαθούν να στριμώξουν στη γωνία της Ευρώπης «το πρόβλημα» αδιαφορώντας για τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες συνέπειες του στα σύνορα της Χώρας μας, στις ευαίσθητες Εθνικά περιοχές των Νησιών μας και του Έβρου.

Με προσχηματική επίκληση στον ανθρωπισμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα -η άθλια κατάσταση στα ΚΥΤ για τους ωφελούμενους και τους γύρω κατοίκους, αποδεικνύει του λόγου το αληθές - επιμένουν στο στοίβαγμα ανθρώπινων ψυχών στα Νησιά μας, συντηρώντας με τον τρόπο αυτό την αναγκαστική δια θαλάσσης θανατηφόρα διέλευση και την ενίσχυση των κυκλωμάτων εκμετάλλευσης της ανάγκης και του ανθρώπινου πόνου.


Αυτά θέλει να παρουσιάσει ως δήθεν τετελεσμένα στην επίσκεψη της η επίτροπος κ. Johansson και η ευθύνη στους οικοδεσπότες - αυτοδιοικητικούς εκπροσώπους είναι τεράστια και επιβάλλεται να τα αποτρέψουν.


Οι Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα Αιρετών και Κατοίκων της Χίου και της Λέσβου, θεωρούν την ίδια και την πολιτική που εκφράζει ανεπιθύμητη στα νησιά μας.


 


Δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά και στην επίτροπο και στην Ελληνική κυβέρνηση και στον κύριο Μηταράκη ότι δεν αναγνωρίζουμε και δεν αποδεχόμαστε το καταστροφικό μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν μεταξύ τους το Δεκέμβριο του 2020 και δεν θα επιτρέψουμε με κανέναν τρόπο να εφαρμοστεί ούτε στη Λέσβο ούτε σε κανένα άλλο νησί του Β. Αιγαίου!

Καλούμε λοιπόν τον Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου κ. Κ. Μουτζούρη και όλους τους υπόλοιπους συμμετέχοντες να εκφράσουν δυνατά και αποτελεσματικά την καθολική αντίθεση των κατοίκων των Νησιών μας στις επιδιώξεις του νέου συμφώνου για τη μετανάστευση που η εφαρμογή του προϋποθέτει δημιουργία δομών.


Τους ζητάμε να μεταφέρουν σε κάθε αρμόδιο Ευρωπαϊκό θεσμό αλλά και σε κάθε αρμόδιο της ελληνικής κυβέρνησης ότι οι Νησιώτες δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την εφαρμογή αυτών των καταστροφικών επιλογών και θα τα αποτρέψουν με κάθε τρόπο και μέσο. Το σύνολο των κατοίκων, οι θεσμικοί, κοινωνικοί, πολιτικοί, συνδικαλιστικοί φορείς, οι σύλλογοι, τα σωματεία και οι ενώσεις, τα πνευματικά και πολιτιστικά σχήματα, οι Νησιώτες που ζουν στην υπόλοιποι Ελλάδα, οι Νησιώτες της Ομογένειας ενώνουμε τις δυνάμεις και τη φωνή μας και:


·Απαιτούμε και διεκδικούμε:


·Να αποσυμφορηθούν άμεσα και ουσιαστικά τα νησιά του Βορείου Αιγαίου


·Να μη δημιουργηθεί καμιά νέα Δομή με οποιαδήποτε μορφή οπουδήποτε στα νησιά .


·Να κλείσει τώρα η ΒΙΑΛ το ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ και τα hot spots στα νησιά.


·Να απεγκλωβιστούν με ευθύνη της κυβέρνησης άμεσα όσοι πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στα νησιά μας . Να υπάρχει ακριβώς η ίδια αντιμετώπιση όπως σε κάθε άλλο μέρος της Ελλάδας ή της Ευρώπης! Δεν μπορεί η Eυρωπαική Αλληλεγγύη να είναι απλά ένα κενό γράμμα. Δυνατότητα υποβολής ασύλου στις χώρες προορισμού, όσο και στις χώρες προέλευσης η διέλευσης (π.χ. μέσα στην Τουρκία).


·Να καταργηθεί η οποιαδήποτε ερμηνεία περί υποχρεωτικού γεωγραφικού περιορισμού στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και να μην υπάρξει πρόβλεψη για κάτι τέτοιο σε καμιά περίπτωση .


·Να γίνεται μόνο Καταγραφή και Ταυτοποίηση στα νησιά! Καμία άλλη διαδικασία που αφορά στο μεταναστευτικό (για παράδειγμα αιτήσεις και απονομή ασύλου, ΠΡΟΚΕΚΑ κ.α.) δεν θα γίνει αποδεκτή.


Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους Έλληνες και Ευρωπαίοι συνεταίροι! Δεν τους αφήσαμε και δε θα τους αφήσουμε να πραγματοποιήσουν τα δόλια σχέδια τους όσα μεταναστευτικά μνημόνια υποτέλειας και να υπογράψουν!!   


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΙΡΕΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΛΕΣΒΟΥ