«Αρχίζει το ματς..»- Πράσινο φως για επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού- Οι ημερομηνίες


Το πράσινο φως για επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην Ελλάδα  αλλά και των πρωταθλημάτων της Football League και της Α'2 μπάσκετ ανδρών έδωσε η «Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας», το Σάββατο 20 Μαρτίου.

Ενημερωθείτε στο pamestoixima του ΟΠΑΠ για τις τελευταίες αποδόσεις από τα παιχνίδια των play-offs και play-outs της SuperLeague, όπως επίσης και για τα επερχόμενα παιχνίδια των προκριματικών για το Μουντιάλ του 2022.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων αναγνώρισε πως οι ερασιτεχνικές διοργανώσεις αποτελούν επαγγελματική ενασχόληση για πολλούς από τους αθλητές που συμμετέχουν ενώ σημειώνει πως τα αθλήματα αυτά δεν αποτελούν επιβαρυντικό παράγοντα στην μετάδοση του κορονοϊού. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Η «Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας» ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση της «Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες», που συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα και ενέκρινε την επανεκκίνηση των αγωνιστικών δραστηριοτήτων για τα πρωταθλήματα

A1 υδατοσφαίριση ανδρών (από 22/03/2021)         

A1 χειροσφαίριση ανδρών (από 22/03/2021)

A1 καλαθοσφαίριση γυναικών (από 22/03/2021)

A1 υδατοσφαίριση γυναικών (από 27/03/2021)

A1 χειροσφαίριση γυναικών (από 27/03/2021)

Football League ποδόσφαιρο (από 28/3/2021)

Α’ εθνική ποδοσφαίρου Σάλας (από 28/3/2021)

Α2 καλαθοσφαίρισης ανδρών (από 3/4/2021)

Γ’ Εθνική Ποδόσφαιρο (από 4/4/2021)

Α΄ Εθνική Ποδοσφαίρου Γυναικών (από 4/4/2021)

αλλά και προπονήσεις πετοσφαίρισης επί άμμου (μπιτς βόλεϊ) με δεδομένο πως διεξάγονται σε ανοικτούς χώρους και οι συμμετέχουσες ομάδες αποτελούνται από δύο μόνο αθλητές/αθλήτριες.

 

Οι λόγοι που οδήγησαν στην επανεκκίνηση των αθλημάτων

Τα μέλη της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, μη παραβλέποντας το επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο, τόνισαν ότι:

Οι διοργανώσεις αυτές αποτελούν ουσιαστικά επαγγελματική απασχόληση για τους συμμετέχοντες αθλητές,

Δεν αποτελούν επιβαρυντικό παράγοντα στην μετάδοση της νόσου στην κοινότητα,

Ηδη διεξάγονται στις περισσότερες χώρες με δυσμενέστερο της χώρας μας επιδημιολογικό προφίλ και 

Ταυτοχρόνως βοηθούν στην ψυχαγωγία του γενικού πληθυσμού -ειδικά όταν μεταδίδονται από ΜΜΕ- κατά τα πρότυπα των ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών που ήδη προβάλλονται και οι συμμετέχοντες σε αυτές ακολουθούν επίσης αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

 

Η αντίδραση Αυγενάκη για την επανεκκίνηση των αθλημάτων

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης σχολίασε, με ανάρτησή του στο Twitter,  την απόφαση των λοιμωξιολόγων αναφέροντας πως: «Οι λοιμωξιολόγοι μας άκουσαν & έδωσαν "πράσινο φως": Ξεκινούν άμεσα αγώνες στα πρωταθλήματα πόλο & χάντμπολ ανδρών/γυναικών, μπάσκετ γυναικών,  Football League & ποδόσφαιρο σάλας.  Από Απρίλιο ποδόσφαιρο γυναικών, Γ' Εθνική  & Α2 μπάσκετ, αλλά και προπονήσεις στο μπιτς βόλεϊ».