Λέσβος: Ιστοσελίδα για την ανάδειξη της ορνιθοπανίδας από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής


Ψηφιακή Ενημέρωση  για τα πουλιά της Λέσβου

Με την έναρξη της εαρινής μετανάστευσης των πουλιών η Λέσβος ετοιμάζεται να υποδεχθεί για άλλη μια χρονιά τους φτερωτούς της φίλους και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου ανακοινώνει την λειτουργία της νέας ιστοσελίδας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονή www.lesvosbirds.gr, με στόχο να βοηθήσει τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Λέσβου να γνωρίσουν ένα από τα σημαντικότερα κεφάλια της φυσικής ιστορίας του νησιού.

Η αναβάθμιση της διαδικτυακής παρουσίας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής αποτελεί σημαντικό βήμα επίσης για να τονωθεί η προσέλκυση του ειδικού κοινού των παρατηρητών πουλιών, καθώς δημιουργεί ένα δίαυλο με χρήσιμες πληροφορίες και ειδική ενημέρωση σχετικά με τις δραστηριότητες ορνιθο-παρατήρησης.

Η ιστοσελίδα του Κέντρου απευθύνεται στο ελληνικό και στο διεθνές κοινό (το υλικό θα είναι διαθέσιμο σε ελληνικά και αγγλικά) και προβάλλει το φυσικό περιβάλλον και την βιοποικιλότητα που φιλοξένει.

Σκοπός της νέας ιστοσελίδας είναι η ενημέρωση για τη λειτουργία, τις δράσεις  και το έργο του Κέντρου με έμφαση στις δράσεις ορνιθοπαρατήρησης και την ανάδειξη του φυσικού πλούτου της Καλλονής και του νησιού ευρύτερα.

 

Σε αυτήν την κατεύθυνση η δομή της νέας ιστοσελίδας περιλαμβάνει πληροφορίες για τις ενότητες:

 

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης καλλονής στην Σκάλα Καλλονής (πρόσβαση, μόνιμη έκθεση, προβολές)

 

Δραστηριότητες στη φύση (δραστηριότητες για παιδιά και ενηλίκους, εκπαιδευτικά προγράμματα, δραστηριότητες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης)

 

Τα πουλιά της Λέσβου - Δράσεις ορνιθοπαρατήρησης (ορνιθοπανίδα Λέσβου, παρατηρητήρια, παρακολούθηση πληθυσμών πουλιών)

 

Φυσικό περιβάλλον (τοπία- γεωλογία, υγρότοποι, χλωρίδα, πανίδα)

 

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή της ιστοσελίδας πραγματοποιήθηκε από την Pelagus Creative Web, με τις πιο σύγχρονες μεθόδους δημιουργίας και δυναμικής ανανέωσης διαδικτυακού περιεχομένου παρουσιάζοντας τον πλούτο της Λεσβιακής φύσης, τη λειτουργία και τις δραστηριότητες του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης καλλονής, μέσα από ένα ελκυστικό, λειτουργικό και σύγχρονο περιβάλλον περιήγησης του χρήστη.

Θέλουμε η ιστοσελίδα www.lesvosbirds.gr να αποτελέσει μία πύλη αλληλεπίδρασης και άντλησης πληροφοριών για όλους τους πολίτες.

Σας καλούμε, λοιπόν, να επισκεφθείτε και να περιηγηθείτε στην νέα ιστοσελίδα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής, να ενημερωθείτε για τις δράσεις και να επικοινωνήσετε μαζί μας.