Στον Δήμο Δυτικής Λέσβου το χάλκινο μετάλλιο των Best City Awards 2020


Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου παρέλαβε το χάλκινο μετάλλιο των Best City Awards 2020 που διοργανώνει η Boussias Communications υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και της Περιφέρειας Αττικής. 

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου βραβεύτηκε μεταξύ των Δήμων που διακρίνονται στον τομέα της Καινοτομίας και Ποιότητας Ζωής, για την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στις υπηρεσίες του.

Ειδικότερα ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Στρατής Ζαφείρης παρέλαβαν τη διάκριση του Δήμου για την πλατφόρμα Διαβούλευσης που λειτουργεί στην σύγχρονη ηλεκτρονική του ιστοσελίδα mwlesvos.gr που κατασκεύασε η εταιρία «Crowdpolicy», η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι βραβεύτηκε από τον ίδιο θεσμό με τον τίτλο Smart City Supplier of the Year.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος δήλωσε για την διάκριση αυτή: «Έχουμε ξαναπεί ότι στρατηγικός μας στόχος από ιδρύσεως του νεοσύστατου Δήμου μας ήταν η εφαρμογή των νέων τεχνολογιών ούτως ώστε να δημιουργήσουμε σταδιακά έναν ψηφιακό δήμο. Η επιλογή μας αυτή δικαιώνεται καθημερινά όχι τόσο λόγω του σημερινού βραβείου, αλλά κυρίως λόγω του ότι καταφέρνουμε μέρα με τη μέρα να αλλάξουμε τη λογική τόσο ημών όσο και των δημοτών ως προς την λειτουργία ενός Δήμου. Επάνω σε αυτή τη λογική -η οποία μας δικαίωσε και στην περίοδο της πανδημίας του Covid-19- θα συνεχίσουμε και εδώ θέλω να ευχαριστήσω και τον Αντιδήμαρχο Στρατή Ζαφείρη, το χαρτοφυλάκιο του οποίου περιλαμβάνει ακριβώς και την προσδοκώμενη Ηλεκτρονικής μας Διακυβέρνηση».

Ο Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Στρατής Ζαφείρης από τη μεριά του χαρακτήρισε το βραβείο στον Δήμο ως «μία επιβράβευση των προσπαθειών της δημοτικής αρχής για την βελτίωση της επικοινωνίας του δημότη με τις υπηρεσίες και τον εκδημοκρατισμό της λειτουργίας  του Δήμου. Όμως δεν σταματάμε εδώ. Συνεχίζουμε στην κατεύθυνση οργάνωσης σε ψηφιακό επίπεδο του Δήμου και ήδη περιμένουμε την έγκριση από πρόγραμμα που έχουμε υποβάλει στο ΠΕΠ. Απώτερος σκοπός μας είναι η διάχυση της ψηφιακής τεχνολογίας στην οικονομία και στις κοινωνικές διαδικασίες του νησιού».

 

Λίγα λόγια για τα Best City Awards

Tα Best City Awards 2020 που διοργανώνει η Boussias, υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ και της Περιφέρειας Αττικής, για 4η χρονιά επιβραβεύουν την Καινοτομία και την Ποιότητα Ζωής στις Ελληνικές Πόλεις. Η επίσημη ανακοίνωση των Νικητών έγινε στις 22 Φεβρουαρίου 2021, αναδεικνύοντας τις κορυφαίες πρακτικές και λύσεις του 2020, μιας χρονιάς εξαιρετικά δύσκολης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου δοκιμάστηκαν οι αντοχές συστημάτων και ανθρώπων. Παρ’ όλα αυτά, η Αυτοδιοίκηση με τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, απάντησαν στις προκλήσεις της χρονιάς και απέδειξαν ότι με ευελιξία, καινοτομία και εμπιστοσύνη μπορούν τα επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής Δημήτρης Παπαστεργίου (Πρόεδρος ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Τρικκαίων), συνεχάρη όλες τις πόλεις που υπέβαλαν υποψηφιότητες και ιδιαίτερα αυτές που απέσπασαν διακρίσεις στα βραβεία και δηλώνει με την ευκαιρία «Ο ιός covid-19 ήρθε, απείλησε, αλλά τον αντιμετωπίσαμε. Η Αυτοδιοίκηση χρησιμοποίησε κάθε διαθέσιμη δυνατότητα, ανοίγοντας και νέους δρόμους. Σταθήκαμε δίπλα στον πολίτη, καινοτομήσαμε, βρήκαμε λύσεις μέσω της τεχνολογίας, αξιοποιήσαμε το ανθρώπινο δυναμικό, στηριχθήκαμε στην εμπειρία των υπαλλήλων, ανοιχθήκαμε στην κοινωνία, βρήκαμε τρόπους συν-εργασίας, αλλάξαμε κάποιες συνήθειες… και πετύχαμε! Οι λύσεις που έδωσαν η ΚΕΔΕ, οι Δήμοι, οι υπάλληλοι, οι ίδιοι οι πολίτες, απέδειξαν ότι το “έξυπνο” είναι να τολμάς (και) να αλλάζεις, με πρώτιστο μέλημα την κοινωνία. Συνεχίζουμε!».