Έκτακτο: Παραμένει στο βαθύ κόκκινο η Λέσβος μέχρι 29/03- Αλλάζει η ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας-Τα νέα μέτρα


Ήταν κάτι που αναμέναμε αλώστε.

Η Λέσβος που χτύπησε κόκκινο τις τελευταίες ημέρες, έχει καταγράψει 240 κρούσματα από 1 Μαρτίου και 75 τις τελευταίες 5 ημέρες.

Όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, η ΠΕ Λέσβου όπως και πολλές άλλες περιφερειακές ενότητες της χώρας, παραμένει σε κατάσταση πολύ αυξημένου κινδύνου (“βαθύ κόκκινο”), με αυστηρό lockdown.

Τα μέτρα θα ισχύσουν μέχρι τη Δευτέρα 29 Μαρτίου στις 6.00 το πρωί.

 

-Τα νέα μέτρα

Στην Λέσβο από αύριο θα ισχύσουν τα εξής:

- Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί από 7 το απόγευμα πού είναι μέχρι σήμερα.

- Ανοίγουν κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής την Δευτέρα 22 Μαρτίου

- Κλειστά εμπορικά καταστήματα και Λιανεμπόριο

-Ανοιχτά παραμένουν τα σούπερ μάρκετ, mini market, τα φαρμακεία και τα καταστήματα που πωλούν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

-Τηλεκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες

- Αναστέλλεται η τέλεση γάμων, βαφτίσεων αλλά και μνημόσυνων. Επιτρέπεται η τέλεση θρησκευτικών λειτουργιών αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων. Με εξαίρεση τις κηδείες, όπου επιτρέπεται η παρουσία έως εννέα ατόμων

- Ανοίγουν πάρκα και εξωτερικοί αρχαιολογικοί χώροι

- Αναστολή της λειτουργίας και χρήσης οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων.

-ο κωδικός “6” στα SMS θα χρησιμοποιείται πλέον μόνο για μετακίνηση εντός δήμου και όχι με τον περιορισμό των 2 χιλιομέτρων. 

- Επιτρέπεται το ψάρεμα εντός του δήμου κατοικίας

Σε λίγο αναλυτικά από το LesvosPost όλα τά μέτρα που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς