234 κιλά καλόγνωμες αλιεύθηκαν παράνομα από τον Κόλπο Γέρας (Pics)



Μεγάλη Σαρακοστιανη ψαριά έπιασε το λιμενικό σώμα στην Μυτιλήνη


Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια περιπολίας στο λιμένα Πύργων Γέρας, εντοπίστηκε 23χρονος επαγγελματίας αλιέας κατά την επιστροφή του από αλιευτική δραστηριότητα, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε αλιεύσει και έφερε επί του ιδιοκτησίας του Ε/Π-Α/Κ σκάφους, εντός δικτυωτών σάκων, εκατόν εβδομήντα δύο κιλά (172 kg) όστρακα του είδους “ΚΑΛΟΓΝΩΜΕΣ”, αλιευμένα εντός του κόλπου Γέρας της Λέσβου.


Ο 23χρονος επαγγελματίας αλιέας συνελήφθη από στελέχη του Γραφείου Αλιείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.

Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη τοποθεσία δεν αποτελεί κατηγοριοποιημένη περιοχή παραγωγής ζώντων δίθυρων μαλακίων και ως εκ τούτου, τα ανωτέρω όστρακα κρίνονται ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, ενώ επίσης αλιεύθηκαν με το εργαλείο “ΑΡΓΑΛΕΙΟΣ”, το οποίο δεν ήταν εγγεγραμμένο στην άδεια αλιείας του εν λόγω σκάφους και δεν επιτρεπόταν η χρήση του.


Και 2η σύλληψη

Επίσης, συνελήφθη ακόμα ένας 37χρονος επαγγελματίας αλιέας μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν στο επαγγελματικό του αλιευτικό σκάφος.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν εξήντα δυο κιλά (62 kg) όστρακα του είδους “ΚΑΛΟΓΝΩΜΕΣ”, τα οποία αλιεύθηκαν με αλιευτικό εργαλείο ''αργαλειό'', και αυτά εντός του κόλπου Γέρας.

Προανάκριση διενεργεί η οικία Λιμενική Αρχή, ενώ τα αλιεύματα και τα αλιευτικά εργαλεία κατασχέθηκαν και κινήθηκε η διαδικασία επιβολής προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.