«η Λέσβος Τρέχει για τον Αυτισμό»…..Παρασκευή 2 Απριλίου έως Κυριακή 18 Απριλίου 2021


 

Lesvos runs for Autism 2021

Σύμφωνα με τις πρόσφατες έρευνες,1 στα 54 παιδιά που γεννιούνται σήμερα διαγιγνώσκονται στο φάσμα του Αυτισμού. Ο Απρίλιος έχει καθιερωθεί ως Μήνας Ευαισθητοποίησης και Αποδοχής του Αυτισμού. Μέσα από διάφορες δράσεις επιχειρείται παράλληλα με την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, η προώθηση αλλαγών σε τομείς όπως εκείνους της εκπαίδευσης και της απασχόλησης, που καθιστούν εφικτή την κοινωνική ενσωμάτωση των ατόμων που βρίσκονται στο φάσμα.

Η«ΣΥΝ-εξέλιξη» Σύλλογος γονέων και φίλων ανθρώπων με αυτισμό στη Λέσβο σε συνεργασία με το Σύλλογο Δρομέων Λέσβου «Lesvos Runners», θέλοντας να επικοινωνήσουν το παραπάνω μήνυμα στην τοπική κοινωνία του νησιού και προσαρμοζόμενοι στις νέες covid-συνθήκες,  διοργανώνουν από κοινού ένα virtual δρομικό αθλητικό γεγονός που θα διαρκέσει από την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021 έως και την Κυριακή 18 Απριλίου 2021.

Εντός αυτού του χρονικού διαστήματος, μπορεί όποιος και όποτε μπορεί, να τρέξει ή και να περπατήσει οποιαδήποτε διαδρομή, όσες φορές εκείνος επιθυμεί, μόνος ή σε παρέα δυο ατόμων. Μια selfie φωτογραφία θα αποστέλλεται από τον κάθε συμμετέχοντα στο e-maillesvosrunners@gmail.com, η οποία στη συνέχεια  θα ανεβαίνει στη σελίδα του event στο facebook https://www.facebook.com/LesvosRunsForAutism

Σας περιμένουμε να στηρίξτε την προσπάθεια και να στείλουμε όλοι μαζί το δικό μας μήνυμα Αποδοχής του Αυτισμού!