«Μέρες και νότες 1821-2021….» Διαδικτυακή μουσική εκδήλωση για καλό σκοπό – LIVE από το LesvosPost.com


Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου στηρίζοντας σταθερά τις εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα και ενόψει του εορτασμού της 25ης Μαρτίου που φέτος συμπίπτει με τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, συνδιοργανώνει την εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Αγώνα με τον σύλλογο του Ατρομήτου Ανεμώτιας «Μνήμες και νότες».

Η εκδήλωση θα προβληθεί μαγνητοσκοπημένα στις 8 το απόγευμα μέσω livestreaming την Πέμπτη 25 Μαρτίου από τις ιστοσελίδες lesvosnews.gr, stonisi.gr, lesvospost.com kalloninews.gr, την Τηλεόραση Μυτιλήνης και από την επίσημη σελίδα του Δήμου mwlesvos.gr.

Θα περιλαμβάνει τραγούδια αφιερωμένα στο 1821 από τις ορχήστρες της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Μυτιλήνης και της Μουσικής Σχολής Καλλονής, υπό τη διεύθυνση του πατέρα Ευστράτιου Γιουσμά, καθώς και την παρουσίαση του λευκώματος «Ελληνική Εθνική Ταυτότητα στη Λέσβο 1821-1923 και του κατάστιχου της Παλλεσβιακής Επιτροπής Συλλογής Εράνων 1912-1913 του συγγραφέα Στρατή Αναγνώστου που εκδίδουν η εταιρία «ΜΥΘΟΣ» του Άγγελου Μουζάλα.

Υπεύθυνη της παραγωγής είναι η ΗΧΩ Α.Ε., παρουσιάστρια της εκδήλωσης η Μαρία Χαϊδεμένου με την όλη εκδήλωση να είναι σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Σπαθή.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα έσοδα από τη φιλανθρωπική εκδήλωση και από τις χορηγίες προς τον σύλλογο του Ατρομήτου Ανεμώτιας, θα διατεθούν εξολοκλήρου στην «Κυψέλη». 


Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος με αφορμή την επικείμενη εκδήλωση δήλωσε:

«Χαιρετίζω με χαρά την εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος μας με τον σύλλογο της Ανεμώτιας για τη σημασία και τη μνήμη της 25ης Μαρτίου και ευχαριστώ διπλά τους συντελεστές της που εν μέσω πανδημίας, με την διαδικτυακή προβολή της στέλνουν σε όλη τη Λέσβο και σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της χαράς και της γιορτής του ελληνισμού. Ο Δήμος μας είναι πάντα αρωγός σε τέτοιες πρωτοβουλίες και θα συνεχίσει να στηρίζει ερασιτεχνικά σωματεία, συλλόγους και φορείς που έχουν να προσφέρουν στον Πολιτισμό και στον Αθλητισμό μας. Ενώ μιλώντας ειδικά για τον εορτασμό των 200 χρόνων από το 1821, θα σημειώσω με υπερηφάνεια ότι ο Δήμος μας είναι μεταξύ των Δήμων όλης της χώρας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «ΕΛΛΑΔΑ 2021» προωθώντας και υλοποιώντας πολιτιστικές δράσεις με θέμα την Ελληνική Επανάσταση. Εύχομαι ο εορτασμός για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, να μας δώσει την δύναμη στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε αλλά και την έμπνευση για να βγούμε ξανά σαν άλλοτε αποφασιστικά στο ξέφωτο»!

 

Από τη μεριά της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ζαχαρώ Ιωακείμ δήλωσε:

«Ο Δήμος μας με δεδομένη τη δυσκολία της οργάνωσης εκδηλώσεων για τον φετινό εορτασμό της 25ης Μαρτίου και της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την Επανάσταση και εξαιτίας των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί από την πανδημία, αναζήτησε εναλλακτικούς τρόπος πραγματοποίησης εκδηλώσεων τιμής και μνήμης με στόχο οι πολίτες να βιώσουν έστω και από το σπίτι τις συνδέσεις της Ιστορικότητας και την ανάδειξη των δυναμικών στοιχείων της σημερινής ελληνικής κοινωνίας μέσα από την δημιουργικότητα και τις δράσεις ομάδων. Η συνεργασία μας με τον Ατρόμητο Ανεμώτιας, μας έδωσε μία εξαιρετική εκδήλωση με φιλανθρωπικό χαρακτήρα που εκπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο τους σκοπούς μας στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε. Ευχαριστώ θερμά όλους τους συντελεστές αλλά και τους μουσικούς οι οποίοι αφιλοκερδώς θα μας δώσουν μία όμορφη μουσική βραδιά». 

 

Συντελεστές:

 

Διευθυντής φωτογραφίας: Δεληγιάννης Αντώνης

Operator: Γιαπσές Κωνσταντίνος - Καρακατσάνης Ανδρόνικος

Ηχολήπτης: Γιάννης Τσαμουράς

Floor manager: Καλαμπόκης Σπύρος

 

Ορχήστρα: Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης (Δ/ντής: π. Ευστράτιος Γιουσμάς) - Μουσικής Σχολής Καλλονής Λέσβου

Παίζουν οι μουσικοί:

Μιχαήλ-Άνθιμος Δήσσος: Φωνή – Κανονάκι – Κιθάρα

Π. Ευστράτιος Γιουσμάς: Φωνή- Πιάνο

Απόστολος Μυρογιάννης: Ακορντεόν

Νικόλαος Χριστιανός: Βιολί

Γρηγόριος Πατλάκας: Τύμπανα-Κρουστά

 

Καλλιτεχνική Διεύθυνση - Διεύθυνση ορχήστρας:

Μιχαήλ-Άνθιμος Δήσσος