Σ. Κυτελης: Να παραταθεί το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 174 υπαλλήλους του Δήμου Μυτιλήνης


Με επιστολή του στον Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Κωστή Χατζηδάκη, στον Υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη και στον Διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, ζητά την παράταση κατά τέσσερις μήνες των 176 συμβασιούχων υπαλλήλων του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα, που εργάζονται σήμερα στον Δήμο Μυτιλήνης και των οποίων οι συμβάσεις θα αρχίσουν να λήγουν από τις 15 Μαΐου.

Ο Δήμαρχος  Μυτιλήνης θεωρεί επιβεβλημένη την παράταση, καθώς οι νεοσύστατοι Δήμοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στελέχωσης και λειτουργίας, αλλά και γιατί η πανδημία έχει προκαλέσει επιτακτικές ανάγκες, τόσο στη φύλαξη, όσο και στην καθαριότητα των δημοτικών κτηρίων και των σχολείων.

Επιπλέον, η Μυτιλήνη, φιλοξενώντας το μεγαλύτερο ποσοστό προσφύγων και μεταναστών, απαιτεί πολύ κόπο και εργασία, την οποία στο μεγαλύτερο μέρος παρέχουν οι ωφελούμενοι των Κοινωφελών Προγραμμάτων.

Επειδή στους εν λόγω ωφελούμενους προβλέπεται η συμμετοχή τους στην κατάρτιση για περαιτέρω ενδυνάμωση και αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους, προτείνουμε να πραγματοποιηθεί αυτή στα αδειοδοτημένα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης.

Τέλος, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης θεωρεί ότι, με δεδομένο το γεγονός πως δεν θα υλοποιηθεί άμεσα άλλο πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα και οι ανάγκες του Δήμου είναι επιτακτικές, η εξέταση του αιτήματος παράτασης του ανωτέρω προγράμματος είναι επιβεβλημένη.