Έντονες αντιδράσεις στο Ίππειος για την μεταφορά μεταναστών στο Γυμνάσιο (Pics)Έντονες αντιδράσεις έχουμε στο Ίππειος και στα γύρω χωριά για την μεταφορά μεταναστών στο Ίππειος με σκοπό να φοιτήσουν στο Γυμνάσιο.

Όπως αποκλειστικά σας είχαμε γράψει χτες μαθητές και γονείς αντιδρούν στην μεταφορά περίπου 5 μεταναστών στο σχολείο τους.

Αυτήν την ώρα μετά την χθεσινή αποχή οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη του Γυμνασίου, ενώ διακριτική είναι η παρουσία της αστυνομίας.

Γίνεις και μαθητές κατήγγειλαν στο LesvosPost ότι οι μαθητές-μεταναστες που τους έφεραν στο σχολείο είναι πάνω από 25!!!! ετών ενώ ο δ/ντης του γυμνασίου δεν είχε ενημερώσει ούτε τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων ούτε την σχολική κοινότητα.

Τα συγκεκριμένα "παιδιά" προβλέπεται να ενταχθούν κανονικά στις τάξεις απο σήμερα.

Οι γονείς αντιδρούν γιατί τα τμήματα της Α' Γυμνασίου θα είναι μεικτά και, όπως λένε, τα προσφυγόπουλα δεν ξέρουν να μιλάνε καθόλου ελληνικά. 

Φοβούνται δηλαδή ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα στη φοίτηση των δικών τους παιδιών αφού θα καθυστερεί το μάθημα. Ήδη μαθητές σήμερα κάνουν αποχή από τα μαθήματα. 

Οι γονείς προειδοποιούν πως αν παιδιά προσφύγων παρακολουθήσουν μαθήματα στο Γυμνασιο του Ιππειου, τα δικά τους θα απέχουν από το μάθημα.

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η φοίτηση μεταναστών είναι στα πλαίσια ευρωπαϊκού προγράμματος το οποίο αποδέχτηκε σε σχετική πρόσκληση πο Δ/ντης του Γυμνασίου