Ρεπορτάζ L.P: Αυτοί θα είναι στο Δ.Σ του Νομικού Προσώπου Αθλητισμού – Πολιτισμού Δήμου Μυτιλήνης

 

Ο Δημήτρης Βαρβαγιάννης θα είναι ο εκλεκτός της Δημοτικής αρχής για την θέση του Προέδρου του Νομικού Προσώπου Αθλητισμού – Πολιτισμού, αναλαμβάνοντας μετά από αυτό της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το νεοσύστατο Νομικό.

 Όλες αυτές τις ημέρες μετά την διάλυση του Συνδέσμου και την άρνηση του Παναγιώτη Βάλεση να αναλάβει τα ηνία, έγιναν πολλές και διαφορετικού ύφους προτάσεις για την προεδρία, χωρίς ωστόσο καμία από αυτές να προχωρήσει.

Με δεδομένο ωστόσο πως ο αθλητισμός βγαίνει από την καραντίνα και οι αθλητικοί χώροι θα ξανά λειτουργήσουν, τα περιθώρια στένεψαν και η λειτουργία του Νομικού θα έπρεπε να έχει μπει ήδη σε διαδικασία.

Έτσι ο Δημήτρης Βαρβαγιάννης, κρίθηκε ως ο κατάλληλος αυτή την στιγμή από τους διαθέσιμους δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής αρχής, έχοντας άμεση και πολύχρονη σχέση με το χώρο και φυσικά γνωρίζοντας πρόσωπα και καταστάσεις.

Μαζί του θα βρίσκονται και οι Δημοσθένης Χατζηγιάννης, Παράσχος Μανούσος και Παναγιώτης Τσακίρης, ενώ δυο μέλη θα εκλέξει η αντιπολίτευση και πέντε θα είναι οι πολίτες που θα ορίσει ο Δήμαρχος. Από πλευράς αντιπολίτευσης τα δυο μέλη θα προκύψουν από ψηφοφορία στο δημοτικό συμβούλιο από τα μέλη της αντιπολίτευσης, με πιθανούς υποψηφίους τον Κώστα Αστυρακάκη, τον Μιχάλη Μαμάκο και τον Παναγιώτη Ανδριώτη, αν και δεν αποκλείεται να δούμε και υποψηφιότητες έκπληξη. Για τους πολίτες ακούγονται ήδη τα ονόματα του Στρατή Αλμπάνη, του Θέμη Χατζηλάμπρου, του Προκόπη Σαρρή, του Παναγιώτη Δεμερτζή, άνθρωποι που έχουν έμμεσα ή άμεσα σχέση με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Το θέμα της συγκρότησης του νέου ΔΣ θα τεθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.