Στο κόκκινο- Νέα παράταση στο αυστηρό lockdown για την Λέσβο–Πόσα είναι τα ενεργά κρούσματα

 

Νέα παράταση στο αυστηρό lockdown για την Λέσβο έως τις 15 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους για πιστή τήρηση των μέτρων καθώς παρατηρείται αυξητική τάση των κρουσμάτων με τα ενεργά αυτή τη στιγμή να ανέρχονται σε 74 (έναντι των 66 στις 29 Ιανουαρίου).

Ο κος Χαρδαλιας δήλωσε για την Λέσβο «Στις κόκκινες περιοχές παραμένει, επίσης, η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, όπου στις 13 Ιανουαρίου, όταν και τέθηκαν σε ισχύ τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, υπήρχαν 112 ενεργά κρούσματα και αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα είναι 74.»

Έτσι, συνεχίζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί, η πραγματοποίηση θρησκευτικών τελετών θα γίνεται με την παρουσία έως εννέα ατόμων και η λειτουργία καταστημάτων (λιανεμπορίου κλπ) θα γίνετε με την μέθοδο του click away. Ειδικά τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία θα λειτουργούν με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού.

Όσον αφορά τα σχολεία κανονικά λειτουργούν Δημοτικά, Νηπιαγωγεία, Γυμνάσια, ενώ τα λύκεια μόνο στις περιοχές που δεν έχουν χαρακτηριστεί ως κόκκινες”.

Η Λέσβος λοιπόν για ακόμα μια εβδομάδα (η 5η) παραμένει σε καθεστώς αυστηρής καραντίνας με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία του νησιού, ενώ συνεχίζει να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από 18:00 έως 05:00 με τα καταστήματα να κλείνουν στις 17:30.

Ο κος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης και την παράταση στους περιορισμούς (αποστολή sms, νυχτερινή απαγόρευση 21:00-05:00 κ.α) που ισχύουν πανελλαδικά έως την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου.