Συναγερμός στην Αγιάσο- Μεγάλη η διασπορά του κορονοιου



Συναγερμό και ανησυχία προκαλεί στις υγειονομικές αρχές της Λέσβου η μεγάλη διασπορά του κορονοιου στο ορεινό χωριό Αγιάσος της Λέσβου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στην Αγιάσο με περίπου 2000 χιλιάδες κατοίκους εντοπίστηκαν πάνω από 20 κρούσματα κορονοιου στην μαθητική κοινότητα αλλά και σε κατοίκους.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη της πολιτικής προστασίας του δήμου Μυτιλήνης με την αστυνομική διεύθυνση Λέσβου και την πρόεδρο της κοινότητας με σκοπό να ενταθούν οι έλεγχοι στην είσοδο του χωριού.

Αύριο Δευτέρα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στο χωριό της Αγιάσου με σκοπό να πραγματοποιήσει μαζικά τεστ για τον κορονοϊό στους κατοίκους.

Αποκλειστικές πληροφορίες του LesvosPost λένε για συναντήσεις κόσμου σε αποθήκες και σπίτια με μεγάλο συνωστισμό λόγω του παραδοσιακού καρναβαλιού, αγνοώντας τον κίνδυνο της πανδημίας.

Η πρόεδρος του χωριού , Διαμάντω Ρουγκέλη σε ανάρτηση της δήλωσε: 

"Μετά από έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Γενική ασφάλεια Μυτιλήνης λόγω των αυξημένων κρουσμάτων στην Αγιάσο ,θα θέλαμε να επιστήσουμε για άλλη μια φορά την προσοχή στους συνδημότες μας να τηρούν όλα τα μέτρα και να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις.Αυριο Δευτέρα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στην περιοχή καμπουδι για έλεγχο παρακαλούμε να προσέλθετε για εξέταση.Το πολυδύναμο ιατρείο η συνταγογράφηση θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας .Θα προσέρχονται μόνο τα επείγοντα περιστατικά."

Να σημειωθεί ότι η Λέσβος βγήκε από το κόκκινο και τους αυστηρούς περιορισμούς πριν μία εβδομάδα.