Σε ιδιόκτητα γραφεία ο φαρμακευτικός σύλλογος ΛέσβουΈνα "όνειρο" ετών γίνεται πραγματικότητα για τον φαρμακευτικό σύλλογο Λέσβου.

Ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Λέσβου Απόστολος Βαλτας με ανάρτηση του ανακοίνωσε πως υπογράφτηκαν τα συμβόλαια αγοράς γραφείων όπου θα στεγάσει τις υπηρεσίες του φαρμακευτικού συλλόγου Λέσβου.


Αναλυτικά η ανάρτηση του:


Τα νέα Γραφεία του ΦΣ Λέσβου:

H υπογραφή του συμβολαίου, με το οποίο ο Διανεμητικός Λογαριασμός των μελών του ΦΣ Λέσβου και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λέσβου απέκτησαν ιδιόκτητα γραφεία, ήταν ένα όνειρο ζωής για τους φαρμακοποιούς της Λέσβου και ένα προσωπικό στοίχημα για μένα. 

Προσερχόμενος στο συμβολαιογραφείο, θυμήθηκα που το 1995 μια ομάδα συναδέλφων υπό την προεδρία μου ανέλαβε την Διοίκηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου, πιστεύοντας στις αρχές της ενότητας, της αλληλεγγύης και του εκσυγχρονισμού! Και με στόχο πέρα των άλλων τη διευθέτηση των προβλημάτων της καθημερινότητας εκείνων των χρόνων. 

Θυμήθηκα, το πώς παραλάβαμε τον Σύλλογο στα τότε γραφεία του, τα οποία βρίσκονταν σε έναν υπόγειο χώρο - καταφύγιο πολέμου, όπου στο μέσο του ακριβώς υπήρχε ένα πηγάδι (!!!), απαραίτητο τότε για τις ανάγκες όσων κρύβονταν σ΄ αυτό. 

Από τότε άλλαξαν πολλά. Δυο φορές μεταφερθήκαμε σε χώρους άλλων γραφείων, δημιουργήσαμε τον Διανεμητικό Λογαριασμό μας, που αποτελεί το εργαλείο, ώστε τα έσοδα του να λειτουργούν ανταποδοτικά για όλους τους συναδέλφους (προμήθεια δωρεάν χαρτιού Α4, διάθεση εκτυπωτών, ομαδικά ασφαλιστήρια περιουσιακής κατάστασης των μελών του ΦΣ, οικονομική στήριξη των συναδέλφων φαρμακοποιών στα δύσκολα μνημονιακά χρόνια κ.α. και βέβαια και όλες τις ενέργειες που γίνονται μέσω του Διανεμητικού Λογαριασμού για την υποστήριξη των αναγκών της καθημερινότητας των συναδέλφων μας). 

Η Παρασκευή 19.2.21 όμως ήταν μια μέρα ιστορική για όλους τους συναδέλφους, γιατί ο Σύλλογος μας απέκτησε έναν ιδιόκτητο χώρο, στο κεντρικότερο σημείο της πόλης της Μυτιλήνης με χρήματα του Διανεμητικού λογαριασμού, χωρίς την παραμικρή επιχορήγηση ή οικονομική υποστήριξη από τον ΠΦΣ όπως είχε γίνει παλαιότερα για άλλους φαρμακευτικούς συλλόγους. 

Οραματιζόμαστε πέραν των βασικών χώρων για τη λειτουργία του Συλλόγου μας, μια αίθουσα Γενικής Συνέλευσης, έναν ασφαλή χώρο φύλαξης των συνταγών του φαρμακοποιών και έναν ιδιαίτερο χώρο όπου θα εκτίθενται παλαιά όργανα και εργαλεία του φαρμακευτικού εργαστηρίου καθώς και έγγραφα και αντικείμενα από το παρελθόν, ώστε να αναδείξουμε την μεγάλη και την πολύχρονη ιστορία των φαρμακείων του συλλόγου μας.  

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε όλους τους Συναδέλφους όλων των Διοικήσεων που πέρασαν από το Φαρμακευτικό Σύλλογο Λέσβου από το 1995. 

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς και σε όλους τους Συναδέλφους της Λέσβου, που μας εμπιστεύονται όλα αυτά τα χρόνια. 

Θα είμαστε πάντα δίπλα τους! 

Με πνεύμα ενότητας και αλληλεγγύης! 

Με στόχο να διασφαλίσουμε την βιωσιμότητά τους και ταυτόχρονα να δώσουμε προοπτική και ανάπτυξη στον κλάδο μας! 

Ενισχύοντας την ιδέα της συλλογικότητας, στοχεύουμε σε ένα καλύτερο αύριο για τα φαρμακεία μας. 

Συνεχίζουμε πάντα μαζί!


Απόστολος Βαλτάς

Πρόεδρος ΦΣ Λέσβου"