Γενικός ξεσηκωμός: Μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας για την επιβολή δημιουργίας υπερδομής στην Λέσβο

 

Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου από τις επιτροπές αγώνα Θερμής και Μανταμάδου

Οι επιτροπές αγώνα Θερμής και Μανταμάδου με αφορμή την επέτειο της καθολικής διαμαρτυρίας της Λέσβου απέναντι στην έλευση των δυνάμεων των ΜΑΤ,  για την επιβολή δημιουργίας υπερδομής στο νησί την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας με σημεία συγκέντρωσης: Α) Διασταύρωση Γέρας στην περιοχή της Λάρσου. και  Β) Διασταύρωση Μόριας Παναγιούδας (νεκροταφείο Παναγιούδας).

Σε σχετική ανακοίνωση τους αναφέρουν: «Σκοπός της πορείας είναι η αφύπνιση όλου του Λεσβιακού Λαού στα δόλια σχέδια της κυβέρνησης ,την μετατροπή δηλαδή του νησιού μας σε μόνιμη αποθήκη ψυχών εξυπηρετώντας αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι των νησιών μας»

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης τονίζουν «Ο Έβρος και η Χίος μας έδειξαν το δρόμο. Ας αποδείξουμε σε όλους για μια ακόμη φορά πως είμαστε έτοιμοι  να παλέψουμε για να παραδώσουμε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας ακέραια όσα παραλάβαμε από τους πατεράδες και τους παππούδες μας!»

 

Η σχετική ανακοίνωση:

Οι επιτροπές αγώνα Θερμής και Μανταμάδου με αφορμή την επέτειο της καθολικής διαμαρτυρίας της Λέσβου απέναντι στην έλευση των δυνάμεων των ΜΑΤ,  για την επιβολή δημιουργίας υπερδομής στο νησί,  καλούν σύσσωμο το Λεσβιακό λαό να συμμετάσχει σε μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου και ώρα 12.00 με σημεία συγκέντρωσης:

 

Α) Διασταύρωση Γέρας στην περιοχή της Λάρσου.

Β) Διασταύρωση Μόριας Παναγιούδας (νεκροταφείο Παναγιούδας).

 

Οι δύο πορείες θα συναντηθούν στην Παναγιούδα  και θα καταλήξουν στην Παγανή μέσω του κέντρου της Μυτιλήνης.

«Σκοπός της πορείας είναι η αφύπνιση όλου του Λεσβιακού Λαού στα δόλια σχέδια της κυβέρνησης ,την μετατροπή δηλαδή του νησιού μας σε μόνιμη αποθήκη ψυχών εξυπηρετώντας αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι των νησιών μας!

Το επεχείρησαν εξάλλου πριν ακριβώς ένα χρόνο τέτοιες μέρες όταν μας έστειλαν τα ΜΑΤ…

Πήραν την απάντηση που τους άξιζε, θα την πάρουν ξανά για όσες φορές ακόμα κι  αν χρειαστεί..

ΚΑΛΟΥΜΕ όλο τον Λεσβιακό λαό μαζί με όλους τους φορείς του τόπου μας να συμπαραταχθούμε  και από κοινού να στηρίξουμε αυτό τον αγώνα που έχει την καθολική αποδοχή της Λεσβιακής κοινωνίας!

Να διατρανώσουμε την απόφαση μας ότι όλοι μαζί ενωμένοι  δεν θα επιτρέψουμε την υλοποίηση αυτών των απαράδεκτων και εθνικά επικίνδυνων σχεδιασμών…

Ο Έβρος και η Χίος μας έδειξαν το δρόμο. Ας αποδείξουμε σε όλους για μια ακόμη φορά πως είμαστε έτοιμοι  να παλέψουμε για να παραδώσουμε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας ακέραια όσα παραλάβαμε από τους πατεράδες και τους παππούδες μας!

Δεν θέλουμε να κυβερνάνε τη Λέσβο μας η Ύπατη Αρμοστεία και οι Μ.Κ.Ο.!

Δεν θέλουμε να γίνουμε ξένοι στον ίδιο τον τόπο μας!

Πάμε όλοι μαζί με ένα σύνθημα: ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ! ΦΥΛΑΚΕΣ ΨΥΧΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ!» αναφέρει το σχετικό κάλεσμα.