Έτοιμες οι νέες κλίνες ΜΕΘ στο Βοστανειο

 

Ολοκληρώθηκε η διαμόρφωση των εγκαταστάσεων και παρελήφθη ο αναγκαίος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, για την ανάπτυξη δύο (2) επιπλέον κλινών της ΜΕΘ, αυξάνοντας κατά 40% την δυνατότητα νοσηλείας.

Η μία κλίνη καλύφθηκε πλήρως από τη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης του Ιδρύματος, για την πανδημία Covid-19, ενώ η δεύτερη με ελάχιστο κόστος (10% περίπου από το συνολικό κόστος του έργου) από πόρους του νοσοκομείου, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός της διαμόρφωσης των εγκαταστάσεων από την παραπάνω δωρεά.


Τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα, της στόχευσης της Διοίκησης σε ενέργειες ουσιαστικής αναβάθμισης-βελτιστοποίησης των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας.

Την ιδιαιτέρως κομβική περίοδο που διανύουμε, λαμβάνοντας υπόψη και την υπό εξέλιξη πανδημία, τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικής- παραμεθορίου περιοχής μας, αλλά και την αύξηση ζήτησης υπηρεσιών υγείας από τους κατοίκους, είναι προφανές ότι η υλοποίηση τέτοιου είδους ενεργειών λειτουργεί ως προστιθέμενη αξία ικανοποίησης-ασφάλειας για το κοινωνικό σύνολο. 

Προτεραιότητα μας, ήταν και είναι η χάραξη-υλοποίηση στρατηγικής παροχής ποιοτικών υπηρεσιών υγείας, σύμφωνα και με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και της 2ης Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου.

Στόχος μας, λοιπόν είναι οι εν λόγω υπηρεσίες να είναι συνεχώς βελτιούμενες, προσβάσιμες από όλους τους πολίτες και οικονομικά βιώσιμες, με επίκεντρο τον άνθρωπο, την ίαση και την φροντίδα, καθώς και την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας των ασθενών και των συνοδών τους.