Τηλεδιάσκεψη στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Τόποι Αυτοθυσίας, Ιερά Μονή Σέλτσου, Μεσολόγγι, Μυτιλήνη»


Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού - πολιτιστικού προγράμματος  «Τόποι Αυτοθυσίας, Ιερά Μονή Σέλτσου, Μεσολόγγι, Μυτιλήνη» που υλοποιούν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, Αιτωλοακαρνανίας και Άρτας σε συνεργασία με το Τμήμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Βαρσοβίας, την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη, με κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή του τμήματος Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Βαρσοβίας  Κος  Przemek Kordos.

Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος  είναι η ανάδειξη και προβολή των εμπλεκομένων περιοχών μέσα από εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις, καθώς και η συνεργασία των φορέων  σε θέματα πολιτισμού, γλώσσας  και ιστορίας.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν:  Η Διευθύντρια Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  του Υπουργείου Παιδείας. Κα Αικατερίνη Ρηνάκη , η Διευθύντρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου Κα  Μαρία Παπαδανιήλ,  η  Διευθύντρια  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου Κα Αικατερίνη Στρατάκη – Συβρή και η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Άρτας Κα Κλεοπάτρα Βασιλείου.

Ο καθηγητής Κος  Przemek K., τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή του, εισηγήθηκε το θέμα :  «Ο ηρωισμός των Ελλήνων από την Αρχαία Ελλάδα ως  την Ελληνική Επανάσταση, η κοινή ιστορία των δύο χωρών και ο Πολωνικός Φιλελληνισμός», και συζήτησε, σε άπτεστα ελληνικά,  με μαθητές των σχολικών μονάδων:  Δημοτικό Σχολείο Κιρκιζατών Άρτας, 2ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, Δημοτικό Σχολείο Δοκιμίου Αιτωλοακαρνανίας και 8ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου Αττικής, απαντώντας σε ερωτήσεις τους.                                              

Η Διευθύντρια ΠΕ Λέσβου

Αικατερίνη Στρατάκη - Συβρή