Αυτοπυρπολήθηκε στον προσωρινό καταυλισμο στο Μαυροβούνι γιατί δεν την μετέφεραν στην ΓερμανίαΜία 26χρονη Αφγανή πρόσφυγας, έγκυος στον 8ο μήνα της κύησης της αυτοπυρπολήθηκε την περασμένη Κυριακή μέσα στη σκηνή που διέμενε, στον προσωρινό καταυλισμο στο Μαυροβούνι της Μυτιλήνης.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες η 26χρονη την περασμένη Τετάρτη είχε ετοιμαστεί να μεταφερθεί στην Γερμανία μαζί με τα 2 παιδιά της, οι αρμόδιοι την ενημέρωσαν όμως ότι η μεταφορά της στην Γερμανία δεν θα πραγματοποιηθεί τώρα λόγω της προχωρημένης εγκυμοσύνης.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη η 26χρονη έφτασε σε αδιέξοδο και αποφάσισε να βάλει τέλος στην ζωή της.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες η 26χρονη την περασμένη Κυριακή έβγαλε από την σκηνή τα παιδιά της και αυτοπυρπολήθηκε βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή της αλλά και τον καταυλισμό.

Με την άμεση παρέμβαση άλλων προσφύγων καθώς και υπαλλήλων του καταυλισμού η φωτιά από το σώμα της νεαρής έσβησε γρήγορα προκαλώντας όμως εγκαύματα.

Η νεαρή Αφγανη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη και με ψυχιατρική βοήθεια.

Η γυναίκα αύριο θα μεταφερθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης απολογούμενη για την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση σε βαθμό κακουργήματος.