Οριστική ρήξη Μαμάκου – Ανδριώτη

 

Ένα βήμα πριν την διαγραφή του από την παράταξη «Αλλάζουμε τον τόπο μας» φαίνεται ότι βρίσκεται πλέον ο Παναγιώτης Ανδριώτης, καθώς η κόντρα που έχει ξεσπάσει με τα υπόλοιπα μέλη της δημοτικής παράταξης έχει φτάσει στο αποκορύφωμα της.

Τελευταίο επεισόδιο οι δηλώσεις του Δημοτικού Συμβούλου στα Νέα της Λέσβου, με τις οποίες έκανε λόγω για την συνεργασία που κυοφορείτε εδώ και μήνες μεταξύ της παράταξης του κ. Μαμάκου και της Δημοτικής Αρχής και για την οποία όπως τόνισε δεν έχει τεθεί θέμα στην παραταξιακή.

Ωστόσο αυτό φαίνεται πως ήταν το κερασάκι στην τούρτα της κόντρα των δυο πλευρών, καθώς ο κ. Ανδριώτης φαίνεται να ακολουθεί εδώ και καιρό μοναχική στάση, έχοντας διαχωρίσει σε αρκετά θέματα την θέση του από αυτήν της παράταξης, με αποκορύφωμα την θέση του στο μεταναστευτικό.

Η απάντηση της παράταξης ήρθε χτες με γραπτή ανακοίνωση στην οποία διαφαίνεται πλέον ξεκάθαρα η ρήξη στις σχέσεις των δυο πλευρών με τον κ. Μαμάκο να χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα, με τα πυρά να παίρνουν και την Βάσω Χοχλάκα που επίσης έχει έρθει σε ρήξη με την παράταξη εδώ και καιρό. Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης «Αλλάζουμε τον τόπο μας»:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή όσα είδαν το φως της δημοσιότητας με τις δηλώσεις του Παν. Ανδριώτη στην  εφημερίδα « Τα Νέα της Λέσβου» και αφορούν την πολιτική  στάση της παράταξης μας στα του δήμου Μυτιλήνης, δηλώνουμε τα εξής:

«Η πολεμική εκστρατεία που έχει ξεκινήσει ο κ. Ανδριώτης εδώ και καιρό σε βάρος της παράταξής μας με την οποία εκλέχτηκε, υπονομεύοντας την συνειδητά, με στόχο να συκοφαντήσει συγκεκριμένα πρόσωπα, έχει φθάσει στην κορύφωσή της. Μετά την αυτονόμηση του , κατά δήλωσή του , ερήμην της παράταξης και κόντρα στην εκφρασμένη εδώ και πολύ καιρό στάση της για το μεταναστευτικό, ο κ. Ανδριώτης με απύθμενο θράσος εγκαλεί την παράταξή μας «Αλλάζουμε τον τόπο μας»,γιατί λέει προτίθεται να συνεργαστεί με τη δημοτική αρχή, όταν ο ίδιος είναι εκτεθειμένος από παντού. Γιατί πρέπει να διαθέτει κανείς πολύ θράσος, να ισχυρίζεται όσα λέει, όταν ο ίδιος επιχείρησε να διαπραγματευτεί με τη δημοτική αρχή για να πάρει θέση στο Ν. Π. Πολιτισμού -Αθλητισμού, ερήμην της παράταξης του και όταν εμφανίζεται συνεχώς παρά του προέδρου της ΔΕΥΑΛ, ως... συνδιοικητής, τη στιγμή που υποτίθεται δεν θέλει καμιά συνεργασία μαζί της. Τα «πυρά» Ανδριώτη κατά της παράταξης μας σε αυτήν την χρονική συγκυρία κάθε άλλο παρά τυχαία δεν είναι. Εδώ και καιρό εξυφαίνεται μια στοχευμένη επίθεση κατά συγκεκριμένων προσώπων της παράταξής μας, που με τη στάση τους και τις πρωτοβουλίες τους ενοχλούν όλους εκείνους που κινούμενοι με ιδιοτέλεια και  σκοπιμότητες δεν θέλουν να γίνει τίποτα καλό στον τόπο μας, «επενδύοντας» στην αποτυχία της παρούσας δημοτικής θητείας για τα μελλοντικά τους σχέδια.  Γιατί για τους παροικούντες την αυτοδιοικητική Ιερουσαλήμ πίσω από τις «επιθέσεις» και τις «παρεμβάσεις» του Ανδριώτη σήμερα και της Χοχλάκα πριν λίγες μέρες, που δεν μπορούν να διαχειριστούν την πικρία και την απομόνωσή τους υπάρχουν συγκεκριμένα συμφέροντα που καλλιεργούν το διχασμό , αντί της συναίνεσης, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που μπορεί να έχει μια τέτοια συμπεριφορά στην αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων.

Η παράταξή μας από την αρχή της παρούσας δημοτικής θητείας προέταξε να λειτουργήσει με υπευθυνότητα, με γνώμονα το κοινό καλό για τον τόπο μας, με παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες που έπαιξαν κατά γενική ομολογία καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις (βλέπε μεταναστευτικό), κόντρα στη λογική της εύκολης αντιπολίτευσης για την αντιπολίτευση. Αναλάβαμε τις ευθύνες μας, ακόμη και κόντρα στο ρεύμα, συμβάλλοντας στην αναγκαία συναίνεση για τη λύση των μεγάλων και μικρών προβλημάτων του δήμου μας. Άλλωστε ο χώρος της αυτοδιοίκησης είναι ο κατ΄εξοχή χώρος συναίνεσης και συνεργασίας, προφανώς με πολιτικούς όρους και προϋποθέσεις και πάντα στο προσκήνιο.  Και αυτή τη στάση αρχών δεν την απεμπολούμε επειδή κάποιοι... Ανδριώτηδες και οι «συν αυτώ» ενοχλήθηκαν γιατί δεν κατάφεραν να ικανοποιήσουν την χωρίς αρχές ιδιοτέλειά τους. Γιατί την ίδια ώρα που στρέφεται ο κ. Ανδριώτης κατά της παράταξης του - και με την ιδιότητα του στελέχους του ΚΙΝ.ΑΛ.  - επικρίνοντας την υποτιθέμενη συνεργασία της με τη δημοτική αρχή, δεν λέει τίποτα, όχι για την υποτιθέμενη, αλλά για την υφιστάμενη συνεργασία της παράταξης Χριστόφα με την περιφερειακή αρχή. Τέτοια υποκρισία; Και επειδή ο τόπος μας είναι μικρός και όλοι γνωριζόμαστε πολύ καλά, όπως και η διαδρομή του καθένα διαχρονικά, τόσο σε ό,τι αφορά την ενασχόληση με τα κοινά , όσο και επαγγελματικά, η κοινωνία μπορεί να κρίνει ποιοι λειτουργούν με αρχές και ποιοι πορεύονται με τις ιδιοτέλειες τους.Και μια αυτοκριτική αναφορά, ότι ενώ γνωρίζαμε, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας, ότι «ποτέ το τράγινο μαλλί δεν γίνεται μετάξι»,ενδώσαμε. Ας προσέχαμε!

ΥΓ. Πάει πάντως πολύ ο κ. Ανδριώτης να μας μέμφεται για τη υποτιθέμενη συνεργασία με τη δημοτική αρχή και να επιστρατεύει την ιδιότητα του κομματικού στελέχους του ΚΙΝ.ΑΛ., όταν στις προηγούμενες εκλογές πήγε κόντρα στην επιλογή του κόμματος του ως υποψήφιος με στην παράταξη Γαληνού. Και ο πολιτικός καιροσκοπισμός έχει τα όρια του! »

 

   Για την παράταξη «Αλλάζουμε τον τόπο μας»

  Ο επικεφαλής της

   Μιχάλης Μαμάκος