Ο ρεαλιστής Μουτζούρης....



Από την σελίδα "Στηρίζω τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη"

Κώστας Μουτζούρης- ο Απόλυτος Ρεαλιστής!⬇️


Οι θέσεις του για το μεταναστευτικό είναι ξεκάθαρες από προεκλογικά μέχρι σήμερα,αποδεικνύοντας πως δεν είναι το φόρτε του η ενόργανη και οι κωλοτούμπες. 

🔺Πολλοί μιλάνε για Ρεαλισμό. 

🔺Ρεαλισμός λοιπόν είναι οτι όποια δομή φιλοξενίας μέχρι σήμερα κατασκευάστηκε δημιούργησε πολλά προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες των νησιών. Ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια μια υποβάθμιση και εξαθλίωση του βιοτικόύ επιπέδου των πολιτών καθώς επίσης τα νησιά έγιναν γνωστά παγκοσμίως ως μια τεράστια φυλακή ανθρώπων. 

🔺Ρεαλισμός επίσης είναι ότι τα νησιά μας γεωγραφικά βρίσκονται σε ένα κρίσιμο σημείο (σύνορα) και η Τουρκία ακολουθεί μια επιθετική πολιτική συνεχώς. Σίγουρα το μεταναστευτικό αποτελεί κυρίως ευρωπαϊκό ζήτημα ωστόσο από μέρους μας πρέπει οι θέσεις μας να είναι σταθερές και με γνώμονα το συμφέρον των νησιών. 

🔺 Αλήθεια είναι οτι ακόμα η αποσυμφόρηση βρίσκεται σε εξέλιξη και σύμφωνα με εξαγγελίες Υπουργών μέχρι το Πάσχα θα υπάρχει μηδενικός αριθμός μεταναστών στα νησιά.

 Αναγνωρίζουμε την φύλαξη των συνόρων, που μετά τα επεισόδια με τα ΜΑΤ ένα χρόνο πριν, ξεκίνησε να πραγματοποιείται χαρη στις προσπάθειες του Λιμενικό ενώ σύμφωνα με τις ανακοινώσεις ετσι θα συνεχίσει. 

🔺Έχοντας όλη την καλή λοιπόν πρόθεση να πιστέψουμε όλα αυτά είναι απόλυτα ρεαλιστικό το να μην υπάρχει λόγος για δημιουργία νέας δομής φιλοξενίας τόσων χιλιάδων ανθρώπων. 

Ως Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ο Κώστας Μουτζούρης έλεγε στους φοιτητές του να μαθαίνουν από τα λάθη τους (και αυτό είναι ρεαλιστικό και απαραίτητο για την κοινωνία). 

🔺Έτσι και εμείς δεν πρέπει να δεχθούμε καμία δομή φιλοξενίας καθώς είδαμε που οδηγηθήκαμε με την ανεκτικότητα μας τα προηγούμενα χρόνια. 

🔺Το περιφερειακό συμβούλιο έχει πάρει τις αποφάσεις του εδώ και ένα χρόνο και σταθερά εμμένει σε αυτές. 

🔺Μαζί με το Π.Σ και οι πολίτες ζητάμε την ολοκλήρωση της αποσυμφόρησης της Λέσβου- Χίου όπως μας έχουν υποσχεθεί και το κλείσιμο των προσωρινών δομών του Μαυροβονίου και της Βιάλ.

Τότε θα έχουμε κάνει ενα σημαντικό βήμα στην επίλυση του προβλήματος που δεδομένης της καλής φύλαξης των συνόρων δε θα μας οδηγήσει στην ανάγκη για δημιουργία νέας δομής χιλιάδων ανθρώπων αποδεικνύοντας περίτρανα πόσο ρεαλιστική ήταν η λύση που πρότεινε ο Περιφερειάρχης.

⁉️Άραγε βούληση υπάρχει για να λυθεί το πρόβλημα ;;;; Ή κάποιοι εξυπηρετούνται από πολλές μεριές;; Και προσπαθούν να παρουσιάσουν τον Περιφερειάρχη ως αιθεροβάμων;