"Ένας προσωρινός χώρος καραντίνας δεν είναι ΚΥΤ"Απάντηση του δήμου δυτικής Λέσβου στον επικεφαλή της παράταξης Ξεκινάμε Νικόλαο Χήρα για την δομή καραντίνας στα Μεγάλα Θέρμα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η εντελώς αναμενόμενη παρέμβαση της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Λέσβου, δεν προκαλεί καμία έκπληξη. Είναι γνωστό τοις πάσι εξάλλου ότι ενεργεί από την πρώτη ημέρα της εκλογής της για λογαριασμό δικού της πολιτικού εντολέα και ετεροκαθορίζεται παραδόξως όχι από τις βουλές της δημοτικής αρχής της Δυτικής Λέσβου.

Επειδή όμως από το σύνδρομο «Ντόκτορα Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ» διακατέχονται αποκλειστικά τα στελέχη της μοναδικής παράταξης που δεν ανήκουν στο δημοτικό συμβούλιο που έχουν εκλεγεί, θα τους θυμίσουμε δύο έστω χαρακτηριστικές ψήφους τους στο δικό μας συμβούλιο. Στο «ΟΧΙ» τους για τη δημιουργία δομής στα όρια του Δήμου Δυτικής Λέσβου και στο «ΝΑΙ» τους -μετά μάλιστα από διαδοχικές καταγγελίες εις βάρος μας ότι «αφήνουμε τον κορονοϊό να σέρνεται στη Δυτική Λέσβο»- για τη δημιουργία χώρου καραντίνας για τους εισερχόμενους μετανάστες στις ακτές μας. Τί πάθανε άραγε πάλι;

Όσο λοιπόν και να προσπαθούν να εξισώσουν πράγματα και καταστάσεις για να νιώθουν καλά με τη συνείδησή τους αλλά και με τους εντολείς τους, η πραγματικότητα και τα μαθηματικά είναι αμείλικτα.

Τα 600 στρέμματα δεν εξισώνονται με τα οκτώ (8).

Οι 7.500 διαμένοντες δεν εξισώνονται με 20 προσωρινά διαμένοντες επί 14ημέρου.  

Ένας προσωρινός χώρος καραντίνας δεν είναι ΚΥΤ.

Αυτά μπορούν να τα εξισώσουν μόνο όσοι διακατέχονται από το «σύνδρομο της Στοκχόλμης».