Στην τελική ευθεία η ανέγερση νέου δημοτικού σχολείου στην σεισμόπληκτη Βρισα


Στην τελική ευθεία και η δημιουργία πολυχωρου στο παλιό ελαιοτριβείο στην Αγία Παρασκευή

Όπως είχε προαναγγείλει ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, το έργο του Δημοτικού Σχολείου της Βρίσας προχωρά καθοριστικά με τον Δήμο να στέλνει τις τελευταίες ημέρες όλα τα συμπληρωματικά στοιχεία που απαιτούνταν για τη μελέτη προς την ΚΤΥΠ Α.Ε.

Η ΚΤΥΠ από τη μεριά της ζήτησε το κτηριολογικό πρόγραμμα του σχολείου που προκύπτει βάσει του αριθμού των μαθητών (σ.σ. το δημοτικό είναι τριθέσιο και το συστεγαζόμενο νηπιαγωγείο μονοθέσιο), ο Δήμος το εξασφάλισε μέσω του Υπουργείου Παιδείας και πλέον αναμένονται οι τελικές ενέργειες της εταιρίας των Κτηριακών Υποδομών.

Παράλληλα και ενδεικτικά του ότι οι γραφειοκρατικές ενέργειες για το Δημοτικό Σχολείο του σεισμόπληκτου χωριού κορυφώνονται, ο Δήμος αναμένει πια την τελική έγκριση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής και της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων για την εξασφάλιση της άδειας ολικής κατεδάφισης του εναπομείναντος κτηρίου. 

Στο ίδιο πλαίσιο, από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου εστάλη προς έγκριση ομοίως στο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής και στην Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων, η αρχιτεκτονική μελέτη του κτηρίου του παλιού ελαιοτριβείου στην Αγία Παρασκευή. Υπενθυμίζεται ότι το έργο αυτό εντάσσεται στο πρόγραμμα «ΕΛΛΑΔΑ 2021» στο οποίο ο Δήμος έχει εγκριθεί να συμμετέχει και μέρος αυτού αφορά την μετατροπή του παλιού ελαιοτριβείου σε πολυχώρο που θα φιλοξενεί μεταξύ άλλων μόνιμη έκθεση σχετικά γενοκτονίες που υπέστη ο Ελληνισμός αλλά και δράσεις και συνεργασίες με εκπαιδευτικό αντικείμενο.