Επιτυχίες: 3ος με 5,45 στο επι κοντω ο Μυτιληνιός Π. Χατζιου - 3η η Φιασκια στα 1500μ στο Παν. Πρ. Κλειστού Στίβου


Με υψηλές επιδόσεις κι ατομικά ρεκόρ ξεκίνησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο ΣΕΦ για τους αθλητές από την Λέσβο. 

Η φετινή διοργάνωση διαφέρει από τις προηγούμενες, λόγω των συνεπειών της πανδημίας covid-19, αφού σε σχέση με άλλες χρονιές ο αριθμός των συμμετεχόντων αθλητών είναι πολύ μειωμένος, χωρίς θεατές και με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, με χρήση μάσκας (εκτός από τους αγωνιζόμενους) και την τήρηση αποστάσεων.

Τρίτος ο Χατζιου με 5,45

Νικητής στο επί κοντώ αναδείχθηκε ο Εμμανουήλ Καραλής με 5.55μ έχοντας καλύτερες προσπάθειες από τον Κώστα Φιλιππίδη που υπερέβη το ίδιο ύψος, ενώ τρίτος κατετάγη ο Πέτρος Χατζίου με 5.45μ.

Ο Πέτρος Χατζίου αθλητής του Ολυμπιακού, με προπονητή τον Μανώλη  Καραγιάννη, έδωσε τον αγώνα του και κατέκτησε την 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, ξεπερνώντας με την πρώτη τα 4.45μ. Ο Χατζίου δοκίμασε στα 5.55μ κάνοντας τρεις αποτυχημένες προσπάθειες και αφήνοντας μπροστά του στην 1η θέση τον Μανώλη Καραλή (5.55μ) και στην 2η θέση τον Κωνσταντίνο Φιλιππίδη (5.55μ).

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μυτιληνιός πρωταθλητής πέρα από το ατομικό ρεκόρ, κατέρριψε το ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ρεκόρ του Μιχάλη Πάστου (ΓΣ ΑΛΚΑΙΟΣ) 5.30, από το 2005. Πλέον το Παλλεσβιακό ρεκόρ στο Άλμα Επι Κοντώ το κατέχει ο Πέτρος Χατζίου με επίδοση 5.45

Πολύ σπουδαία επίδοση, ανεβάζοντας τον πήχη στον αθλητισμό του νησιού.

Ο Πέτρος δηλώνει σε φόρμα και είναι πολλά υποσχόμενος για την συνέχεια της καριέρας του!

Ενα ακόμα κατόρθωμα είναι πως με το άλμα στα 5.45 ο Χατζίου "μπήκε" στο τοπ-20 όλων των εποχών στην Ελλάδα (13 θέση), και πλέον απέχει μόνο 5 εκατοστά από το "διεθνή" φράγμα των 5.50! 

3η η Μιχαελα Φιασκα στα 1500μ

Η Αναστασία Μαρινάκου ήταν η νικήτρια στο φετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στα 1.500μ γυναικών.

Η Αναστασία Μαρινάκου, προσπάθησε να κυνηγήσει μια καλή επίδοση τρέχοντας στο μεγαλύτερο μέρος της κούρσας δίχως τον απαιτούμενο συναγωνισμό. Η έμπειρη αθλήτρια τερμάτισε σε 4.24.33 και βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ, δείχνοντας πως σε μια κούρσα με συναγωνισμό θα μπορέσει να κυνηγήσει χρόνους κάτω από 4.20. Δεύτερη με 4.45.87 ήταν η Άρτεμις Μόκκα  και τρίτη η Μιχαέλα Φιάσκα (Αθλοκίνηση Μυτιλήνης) με 4.49.53.