Η Δυτική Λέσβος άντεξε- Τ. Βερρος «Για 0,5εκ δεν έσπασε ο Άχερών» (ΒΙΝΤΕΟ, PICS)


Για ακόμα μια κακοκαιρία η 4 διαδοχική που πλήττει σε μεγάλο βαθμό την Δυτική Λέσβο το λεκανοπέδιο της Καλλονής άντεξε.

Να υπενθυμίσουμε ότι έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν από νωρίς το απόγευμα όλη την Κεντρική και Βόρεια Λέσβο έως και πριν λίγο, ενώ το μέτωπο της κακοκαιρίας πέρασε και πάνω από την υπόλοιπη Λέσβο χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Στην Δυτική Λέσβο όπου εμφανίζονται τα περισσότερα προβλήματα είχαμε σπάσιμο ποταμών σε Αρισβη, Αγία Παρασκευή και Καλλονή ενώ για 0,5εκ δεν έσπασε ο ποταμός Άχερών που διασχίζει την Καλλονή όπως σημείωσε σε σχετική του ανάρτηση ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βερρος.

Η κατάσταση στο ποτάμι Αχερων βρισκόταν σε οριακό σημείο, ενώ ο Τσικνιάς  σε κάποια σημεία υπερχείλισε και πλημμύρισαν ορισμένα χωράφια.

Τα μηχανήματα των υπηρεσιών του δήμου, αλλά και η πολιτική προστασία βρισκόταν κατά την διάρκεια της καταιγίδας και της επέλασης της κακοκαιρίας στα επίμαχα σημεία, φροντίζοντας για την αντιμετώπιση των συνεπειών κατά το δυνατόν και ζητώντας την απομάκρυνση των κατοίκων, προκειμένου να διευκολυνθεί η παρέμβαση των αρμοδίων δυνάμεων όπου παραστεί ανάγκη

Παράλληλα όμως τα ποτάμια που δημιουργήθηκαν από τα ορμητικά νερά μετέφεραν πολλές φερτές ύλες κατά μήκος της Ε.Ο Καλλονης-Μυτιληνης αλλά και στην Αγία Παρασκευή, και στα δυο σημεία η κυκλοφορία είχε διακοπεί για λίγο.

Ο κος Βερρος σε άλλη ανάρτηση του κατήγγειλε την παντελή απουσία των αρμόδιων αρχών από την Μυτιλήνη όπου για ακόμα μια κακοκαιρία τους άφησαν μόνους τους

Σημαντική ώστε να μην έχουμε άσχημες καταστάσεις στο λεκανοπέδιο της Καλλονής ήταν παντως η συμβολή της πολιτικής προστασίας του Δήμου Δυτικής Λέσβου αλλά και της Π.Υ και της αστυνομίας.

Το γράφημα για τον ποταμό Άχερών που ανέβασε ο Τ. Βερρος

Δείτε ολο το ρεπορτάζ όπως το κατέγραψε ο συνεργάτης μας δημοσιογράφος Θεόφιλος Μυζικας από το kalloninews, Όπου για ακόμα μια φορά με συνεχείς live ενημερώσεις ήταν κυριολεκτικά στην καρδιά των γεγονότων βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και την δική του σωματική ακεραιότητα για την ενημέρωση του κόσμου. Του αξίζουν συγχαρητήρια…