Εντυπωσιάζει το νέο Πολιτιστικό Κέντρο Ερεσού (PICS)


Ένα σημαντικό έργο για την Ερεσό, αλλά και την ευρύτερη περιοχή βρίσκεται στην τελευταία φάση ολοκλήρωσης..

Πρόκειται για την ολοκλήρωση και τον εκσυγχρονισμό του Πολιτιστικού Κέντρου Ερεσού, προϋπολογισμού 732.450, 00 Ευρώ (με ΦΠΑ) με χρηματοδότηση από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ.

Στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου, στο κτίριο του παλιού κινηματογράφου Ερεσού, πραγματοποιήθηκαν όλες οι υπολειπόμενες οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες που έμειναν ημιτελείς από προηγούμενη εργολαβία με σκοπό την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων, ώστε το κτίριο να καταστεί λειτουργικό και να χρησιμοποιηθεί ως χώρος πολιτιστικών δραστηριοτήτων (διεξαγωγή εκδηλώσεων, θεατρικών παραστάσεων, μαθημάτων χορού κ.λ.π).

Συγκεκριμένα, επισκευάστηκαν και αναβαθμίστηκαν όλοι οι χώροι του κτιρίου, σκηνής, παρασκηνίων, και κυρίως αίθουσας του Πολύκεντρου.

Επιπλέον, σε υπόγειο χώρο του κτιρίου υπάρχει διαμορφωμένος χώρος WC AMEA με τις ανάλογες προσβάσεις μέσω ανελκυστήρα φρεατίου στους χώρους του κτιρίου.

Όσον αφορά στις οικοδομικές εργασίες, έγιναν επιχρίσματα και χρωματισμοί επιφανειών επενδύσεις δαπέδων, συντηρήσεις κουφωμάτων, τοποθετήθηκαν καθίσματα συνεδριακού κέντρου με μπράτσα, καθώς και ερμάρια κουζίνας στον χώρο του φουαγιέ.

Στα ηλεκτρομηχανολογικά, πραγματοποιήθηκαν τοποθετήσεις και αναβαθμίσεις των ηλεκτρικών γραμμών φωτισμού, ηλεκτρικών πινάκων, εγκατάσταση γενικού φωτισμού, με νέας τεχνολογίας led dimmable dali, τοποθετήθηκαν νέες ηλεκτρικές γραμμές και φωτιστικών led RGB στο χώρο της σκηνής, εγκατάσταση συστημάτων ήχου, εικόνας, και μετάφρασης τελευταίας τεχνολογίας.

Θα τοποθετηθεί ηλεκτροϋδραυλικός ανελκυστήρας ικανότητας 8 ατόμων, και θα γινουν εργασίες αποκατάστασης, κατασκευής και αναβάθμισης του συστήματος ψύξης – θέρμανσης με αντλία θερμότητας υψηλών επιδόσεων.

Τέλος, συμπληρώνεται και αναβαθμίζεται το σύστημα πυρόσβεσης του κτιρίου, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις πιο σύγχρονες απαιτήσεις.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Νίκος Καρυδης