Νέα παράταση στο πανελλαδικό lockdown;- Τι θα γίνει με την Λέσβο και τους αυστηρούς περιορισμούς; (ΒΙΝΤΕΟ)


Η Παρασκευή είναι η ημέρα που συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι και εισηγούνται στην Κυβέρνηση. Όλα δείχνουν πως το πανελλαδικό lockdown θα παραταθεί.

-Στην Λέσβο

Στην Λέσβο τώρα η επιδημιολογική κατάσταση των τελευταίων ημερών είναι πολύ καλή σε σχέση με τα κρούσματα που είχαμε πριν ανακοινωθεί το αυστηρό lockdown.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τις τελευταίες 7 ημέρες στην Λέσβο έχουν ανακοινωθεί 39 κρούσματα κορονοιου

Αναλυτικά τα κρούσματα στη Λέσβο ανά ημέρα:

*  15 Ιανουαρίου:10 κρούσματα

  • 16 Ιανουαρίου: 4 κρούσματα
  • 17 Ιανουαρίου: 2 κρούσματα
  • 18 Ιανουαρίου: 7 κρούσματα
  • 19 Ιανουαρίου: 7 κρούσματα
  • 20 Ιανουαρίου: 6 κρούσματα
  • 21 Ιανουαρίου 3  κρούσματα

Ενώ συνολικά από 1 Ιανουαρίου έως 21 Ιανουαρίου έχουμε 172 κρούσματα κορονοιου

Στην Λέσβο σύμφωνα με την χθεσινή ενημέρωση ο μέσος ορός κρουσμάτων των τελευταίων 7 ημερών ήταν 4,29 ενώ τα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους ήταν 3,47 και με αυτά τα δεδομένα το νησί μας παραμένει στο κόκκινο στον χάρτη αθροιστικής επίπτωσης κρουσμάτων 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι χτες στο νοσοκομείο Μυτιλήνης νοσηλεύονταν δεκατέσσερις ασθενείς, ο ένας εξ αυτών στη ΜΕΘ.

Σχετικά με το θέμα των εμβολιασμών, στο νοσοκομείο Μυτιλήνης μέχρι το τέλος της ημέρας σήμερα θα έχουν εμβολιστεί περισσότεροι από 1000 υγειονομικοί, άτομα άνω των 85 ετών και ηλικιωμένοι.

-Θα παραταθεί το αυστηρό Lockdown?

Παρόλο που τα επιδημιολογικά δεδομένα αυτήν την στιγμή είναι πάρα πολύ καλά η κυβέρνηση σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες σκέφτεται και πιθανών να ανακοινώσει σήμερα την παράταση του αυστηρού lockdown στην Λέσβο για ακόμα μια εβδομάδα ώστε να μηδενιστούν τα κρούσματα, ενώ αναμένει και τα αποτελέσματα από τα δείγματα που λαμβάνονται καθημερινά από όλα τα χωριά της Λέσβου. Να υπενθυμίσουμε ότι μοριακά τεστ έγιναν σε Πηγη, Καλλονή, Πολιχνιτο, ενώ μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε σε Συκαμιά, Μανταμαδο και Λάμπου Μύλους.



Τα αποτελέσματα από τα παραπάνω δωρεάν τεστ στους πολίτες δεν έχουν βγει και ο ΕΟΔΥ περιμένει να δει αν έχει σταματήσει η διασπορά στο νησί μας.

Πάντως κρατάμε επιφυλάξεις προς την παράταση του σκληρού lockdown καθώς μεσοβδόμαδα είχαμε και παρέμβαση-πιέσεις από την περιφέρεια για την άρση των περιορισμών… Μένει να δούμε λοιπόν στις 18:00 το απόγευμα αν θα επαληθευτούν οι αποκλειστικές μας πληροφορίες.