Επίσημο: Παράταση του αυστηρού lockdown στην Λέσβο εως 25/01


Όπως αποκλειστικά σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο πριν λίγο ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την παράταση έως την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου των αυστηρών περιορισμών που είναι σε ισχύ από την Τρίτη στην Λέσβο.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις περιοχές πού ισχύουν οι αυστηροί περιορισμοί δεν θα ανοίξουν τα καταστήματα όπως στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά θα ισχύει το click away και ο πελάτης θα μπορεί να παραλαμβάνει τα είδη στην είσοδο του μαγαζιού και δεν θα μπορεί να μπει μέσα στο κατάστημα.

Επίσης δεν θα λειτουργήσουν στη Λέσβο από τη Δευτέρα έως 25/01 κομμωτήρια, κέντρα ομορφιάς και ΚΤΕΟ όπως θα λειτουργήσουν στην υπόλοιπη χώρα.

Σε ισχύ φυσικά παραμένει και η απαγορευμένη κυκλοφορίας από τις 18:00 έως 05:00 ενώ όλα τα καταστήματα τροφίμων και τα καταστήματα με click away θα κλείνουν στις 17:30.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην Λέσβο αυτήν την στιγμή έχουμε 101 ενεργά κρούσματα με 199 στενές επαφές.

Ο υπουργός δήλωσε πώς " Στην Πολιτική Προστασία δεν βιαζόμαστε να κλείσουμε περιοχές, αντίθετα έχουμε άμεσα αντανακλαστικά για να προστατεύουμε ανθρώπινες ζωές. Για αυτό και οι αποφάσεις λαμβάνονται και ως προληπτικό μέτρο, ώστε κάθε εστία που εντοπίζεται να ελέγχεται και να στεγανοποιείται άμεσα και αποτελεσματικά, ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω διασπορά, χωρίς χαραμάδες εξάπλωσης, χωρίς περιθώρια δημιουργίας επιδημιολογικών πολλαπλασιαστών.

Και για αυτό και η Πολιτική Προστασία διατηρεί πάντα τη δυνατότητα εάν δει σε τοπικό επίπεδο κάποια ανησυχητική έξαρση της πανδημίας ή οποιαδήποτε ένδειξη αυτής, να επιβάλει γρήγορα τοπικά περιοριστικά μέτρα».

Υπενθυμίζουμε τα μέτρα που ισχύουν: 

Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.

Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.

Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών.

Λειτουργία καταστημάτων (λιανεμπορίου κ.λπ.). ΜΟΝΟ με click away και αυστηρούς κανόνες. (με βάση τις νέες ανακοινώσεις) 
 
Μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της νύκτας

Από τις 18:00 έως τις 5:00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους: α) Μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας, β) μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία), γ) ατομική κίνηση με κατοικίδιο ζώο.