Συκουντα Λέσβου: Η Digea τους καταδίκασε στο «μαύρο»…

 

Σε μαύρο καταδίκασε η Digea δεκάδες χωριά της Λέσβου. Οι κάτοικοι, από την ημέρα που έγινε η μετάβαση στο ψηφιακό σήμα, ζουν ημέρες προ ανακάλυψης της τηλεόρασης…

Αν και το πρώτο διάστημα έδειξαν υπομονή και κατανόηση, πλέον είναι αγανακτισμένοι και οργισμένοι καθώς δεν βλέπουν καμία λύση στον ορίζοντα.

Την δυσαρέσκειά των κατοίκων της Συκοντας Λέσβου  για την αδυναμίας λήψης ψηφιακού σήματος, εκφράζει μέσω του LesvosPost  ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Βασιλης Χαλβατζης .

Ο κος Χαλβαζτης σημειώνει στο L.P «μετά την εγκατάσταση και λειτουργία του επίγειου ψηφιακού σήματος,  είμαι αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών από τους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Συκουντας του Δήμου Μυτιλήνης, λόγω αδυναμίας λήψης σήματος «λευκές περιοχές», όπως τις ονομάζει η DIGEA. Οι συμπολίτες μας, με την αναβάθμιση του τηλεοπτικού σήματος, πίστευαν ότι θα επέρχονταν η ποιοτική βελτίωση στην καθημερινή τους ενημέρωση και ψυχαγωγία. Αντιθέτως, λόγω της ελλιπούς κάλυψης του νέου δικτύου, δεν έχουν πλέον καθόλου σήμα, ούτε καν το αναλογικό σήμα κακής ποιότητας που είχαν στο παρελθόν. Ο σημερινός αποκλεισμός των συμπολιτών μας από τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας, ενισχύει  δυστυχώς την πεποίθησή τους ότι, αυτοί δεν αντιμετωπίζονται από την πολιτεία με ισονομία, ισοτιμία και ίσες ευκαιρίες.»

Η κατάσταση όπως σημειώνουν πολλοί αυτοδιοικητικοί είναι απελπιστική. «Κάθε μέρα μας τηλεφωνούν κάτοικοι έχοντας απόλυτο δίκιο και μεις δεν ξέρουμε τι να κάνουμε», αναφέρουν χαρακτηριστικά στο LesvosPost.

Σε δεκάδες χωριά της Λέσβου, οι οθόνες είναι μαύρες, οι τηλεοράσεις νεκρές και οι κάτοικοι αγανακτισμένοι. «Εμείς, αυτούς τους μήνες του χειμώνα μόνο την τηλεόραση είχαμε συντροφιά για να περνούν τα βράδια μας… Τώρα τίποτα», αναφέρουν κάτοικοι από την Συκουντα Λέσβου.

«Είμαστε αγανακτισμένοι.. Δεν μπορεί να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα», ανέφερε χαρακτηριστικά στο LesvosPost ο πρόεδρος της Τ.Κ Συκουντας καυτηριάζοντας την στάση της digea η οποία δεν δείχνει να νοιάζεται καθόλου για τα προβλήματα που άφησε πίσω της.

Μάλιστα ανέφερε ότι η επικοινωνία με κάποιον αρμόδιο ώστε να υπάρξει και μία συγκεκριμένη απάντηση είναι αδύνατη. «Έχει εξαντληθεί η υπομονή μας. Από δω και στο εξής θα κινηθούμε νομικά».

Πολίτες δύο κατηγοριών λοιπόν… Και καταδικασμένοι, στην εποχή των υψηλών τεχνολογιών, να μένουν χωρίς τηλεόραση οι κάτοικοι των ορεινών χωριών. Εκεί άλλωστε δεν υπάρχουν για κανέναν διαφημιστικά έσοδα προκειμένου να ενδιαφερθεί.