Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Λέσβου – εντοπισμός σορού



Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες σήμερα, σε δύσβατη χερσαία περιοχή νοτιοανατολικά ν. Λέσβου υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

 Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, για την ύπαρξη ατόμων σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Λέσβου. Στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή έσπευσαν και επιχείρησαν ένα (01) πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) ελικόπτερο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και δύο (02) ταχύπλοα του Ελληνικού Στρατού. Από πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ εντοπίστηκαν σε απόκρημνη βραχώδη περιοχή συνολικά είκοσι τέσσερις (24) αλλοδαποί και η σορός ενός άνδρα.

 Οι ανωτέρω απεγκλωβίστηκαν δια θαλάσσης και μεταφέρθηκαν με πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στον λιμένα Μυτιλήνης, όπου και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια. Στο πλαίσιο των ερευνών, οι οποίες διεξήχθησαν στην ανωτέρω περιοχή, εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν από στελέχη ΕΛ.ΑΣ. επί της ξηράς, επιπλέον τρεις (03) αλλοδαποί, καλά στην υγεία τους.