ΝΟΔΕ Λέσβου για ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: «Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια…»

 

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας

«Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια…», θα μπορούσε να είναι η μόνη

απάντηση στο δημοσίευμα του κ. Νικολάου του Σύριζα Λέσβου, σχετικά με τη δημιουργία του Γραφείου ΕΛΓΑ στο νησί μας.

Ο κ. Νικολάου βγάζει χολή, γιατί η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου

Αιγαίου προχωρεί σε μία πρωτόγνωρη ενέργεια για τα χρονικά του νησιωτικού μας χώρου,

δημιουργώντας Γραφείο ΕΛΓΑ για την καλύτερη και εγκαιρότερη εξυπηρέτηση του αγροτικού κόσμου της ακριτικής μας Περιφέρειας.

Η δημιουργία αυτής της αποκεντρωμένης υπηρεσίας του ΕΛΓΑ στον τόπο μας ήταν ένα

πάγιο αίτημα των αγροτών του νησιού μας, το οποίο με πρωτοβουλία του βουλευτή του

Νομού μας, κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, «παίρνει σάρκα και οστά».

Η ,δε, λειτουργία του Γραφείου είναι αυτονόητο ότι θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Οργανισμού, και στους τρεις ακριτικούς νομούς της Περιφέρειάς μας, διαδικασία, που μέχρι τώρα γινόταν μέσω ανταποκριτών του ΕΛΓΑ. Παράλληλα, θα διευκολύνει την πρόσβαση στις υπηρεσίες του Οργανισμού των γεωργών και κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στις υπηρεσίες του οργανισμού και θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην αμεσότερη καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους της περιοχή μας. Κατόπιν τούτων, το συγκεκριμένο δημοσίευμα του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη μικρόψυχη αντίληψη ενός κόμματος, που κυβέρνησε για 4,5 χρόνια τη χώρα μας και τη άρνηση του σε κάθε πρόοδο και θετική εξέλιξη.

Ευτυχώς, όμως, που τα πράγματα δεν είναι έτσι και η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά σοβαρά και υπεύθυνα, αναγνωρίζοντας τα δίκαια αιτήματα των αγροτών μας και στέκεται στο πλευρό τους και τους στηρίζει ποικιλοτρόπως. Βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε κατάσταση απόγνωσης, γιατί η ΝΔ προχωράει σε συνεχείς θετικές παρεμβάσεις στον αγροτικό χώρο. Ενδεικτικά ,αναφέρουμε ότι:

 

1) δόθηκαν στους ελαιοπαραγωγούς της Λέσβου 7,5 εκ. € έκτακτη ενίσχυση  λόγω της πανδημίας,

 2) τριπλασιάστηκε η αρχική (επί κυβέρνησης Σύριζα αποφασισμένης) δαπάνη για τα σχέδια Βελτίωσης στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου,

3) δόθηκαν έκτακτες ενισχύσεις λόγω της πανδημίας στους κτηνοτρόφους, στους ανθοπαραγωγούς, στους παραγωγούς πατάτας, στους παραγωγούς που διαθέτουν τα προϊόντα τους στις λαϊκές αγορές και στους αλιείς,

4) δόθηκε επιστρεπτέα προκαταβολή στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες,

5) δημιουργείται τώρα Γραφείο ΕΛΓΑ στη Λέσβο και έπεται συνέχεια.…

 

Ας κάνουν, λοιπόν, προτάσεις βελτίωσης οι υπεύθυνοι του Σύριζα, παρά να τα βλέπουν όλα μαύρα. Αυτό καταδεικνύει ότι δεν είναι μόνο μικρόψυχοι και αρνητές κάθε θετικής πρωτοβουλίας αλλά είναι και εκτός πραγματικότητας.

Μυτιλήνη, 20-01-2021

ΝΟ.Δ.Ε. ΛΕΣΒΟΥ