Αντιδρά ο Εμπορικός Σύλλογος Καλλονής στην Κατάργηση των ΕΛΤΑ στην Πέτρα

Σχετικά με κατάργηση των ΕΛΤΑ

Αξιότιμοι κύριοι,

 Με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να εκφράσουμε την δυσαρέσκεια μας απέναντι στο γεγονός της μεταφοράς του Ταχυδρομείου της Πέτρας στη Μήθυμνα κατόπιν απόφασης της κεντρικής διοίκησης των ΕΛΤΑ, είδηση που προκαλεί έντονη ανησυχία.

Ένα τέτοιο γεγονός κρίνεται ιδιαιτέρως δυσάρεστο καθότι όχι μόνο δυσχεραίνει την εξυπηρέτηση των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Πέτρας αλλά και γιατί καταργεί μια υπηρεσία από πολλές απόψεις καίρια για τους κατοίκους της περιοχής μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δημοτική Ενότητα Πέτρας (πρώην Δήμος) βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού μας, αποτελείται από πέντε χωριά (Πέτρα, Σκουτάρο, Στύψη, Λαφιώνα, Υψηλομέτωπο) και δυο οικισμούς (Άναξο και Πέτρι) και αριθμεί 3.800 μόνιμους κατοίκους ενώ ο ισοδύναμος πληθυσμός κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ανέρχεται στους 15.000 κατοίκους.

Πρέπει ακόμη να σημειωθεί πως η Πέτρα αποτελεί σημαντικό τουριστικό προορισμό τους καλοκαιρινούς μήνες και η απουσία Ταχυδρομείου θα αποτελέσει αρνητική εξέλιξη.

Συνεπώς, η μετακίνηση του τμήματος αλληλογραφίας και διανομής, από το υποκατάστημα της Πέτρας στο υποκατάστημα της Μήθυμνας δεν θα λειτουργήσει προς όφελος των πολιτών, δεδομένου ότι η Δημοτική Ενότητα Πέτρας είναι η έδρα μιας μεγάλης περιοχής και χρειάζεται απαραίτητα υπηρεσίες, εν προκειμένω και την λειτουργία του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ.

Με βάση τα ανωτέρω παρακαλούμε θερμά να επανεξετάσετε την απόφαση μετακίνησης του Ταχυδρομείου Πέτρας στη Μήθυμνα και ευελπιστούμε στην θετική σας ανταπόκριση με στόχο πάντα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Το Δ.Σ   και  τα μέλη   του Εμπορικού Συλλόγου Καλλονής είναι δίπλα  στο ΔΙΚΑΙΟ

αίτημα των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Πέτρας και  είμαστε δίπλα τους.

                                                                    

                                                                                      Το Δ.Σ 

                                                                   Εμπορικού Συλλόγου Καλλονής