Αντιδημοκρατικό καπέλο στη ΔΕΔΑΠΑΛ.Α.Ε καταγγέλλει ο Γιώργος Κατζανός


Καταγγελία από τον πρώην αντιδήμαρχο και εν αργία δημοτικό σύμβουλο Μυτιλήνης, Γιώργο Κατζανό

Νέο αντιδημοκρατικό καπέλο στη ΔΕΔΑΠΑΛ.Α.Ε --Δεκαέξι μήνες τώρα ήξεις αφήξεις από τους δόκιμους και νοσηρό παρασκήνιο για το νέο συμβούλιο στη ΔΕΔΑΠΑΛ.

Αν οι μετοχές μοιραζόταν βάσει του πληθυσμού των δύο Δήμων, όπως ασυζητητί ορίζει ο νόμος 4.555 του 2018 (στα άρθρα 236 και 245), η μια δημοτική αρχή της Ανατολής θα έκανε κουμάντο στο 67% των μετοχών και η άλλη της Δύσης στο 33%. Έτσι λογικά τα εντός και εκτός δήμου επιτελεία, θα όριζαν όποιους ήθελαν στη Γενική Συνέλευση και θα έβγαζαν όποιους ήθελαν στο Συμβούλιο, ώστε να κανονίζουν μετά ανενόχλητοι.

Γιατί λοιπόν τόσες παρεμβάσεις πολιτικών παραγόντων, ώστε κατά παράβαση του νόμου, να ορισθούν δύο μέλη στη Γενική Συνέλευση από τις ανύπαρκτες μετοχές της ΠΕΔ,Β Αιγαίου ?

Μικρός ο τόπος και όλα μαθεύονται. Δεν θέλουν οι «καθαρόαιμοι» να μπουν από το παράθυρο συνεργαζόμενα πρόθυμα πρόσωπα και να μείνουν άλλοι ενδιαφερόμενοι απ’ έξω, οπότε ήταν ρέζιγη η ψηφοφορία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Είναι και το άλλο, ποιο γραφείο θα κάνει κουμάντο, το δημαρχιακό ή το πολιτικό ?

Έτσι αναστάτωσαν Υπηρεσίες και Υπουργείο, για να νεκραναστήσουν τις μετοχές της ΠΕΔ, οι οποίες από το 2018… «περιέρχονται υποχρεωτικά στους Δήμους που είναι μέλη του ΦΟΣΔΑ (ΔΕΔΑΠΑΛ), χωρίς την επιβολή οποιουδήποτε ανταλλάγματος, τέλους ή φόρου» και... «Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή τρίτων, εκτός των Δήμων, στο μετοχικό κεφάλαιο του ΦΟΣΔΑ (ΔΕΔΑΠΑΛ)…» όπως διατάζει ο Νόμος 4.555, που βέβαια ισχύει μόνο για τους… κοινούς θνητούς. Καθόλου δεν λογαριάζουν τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν στο καθημερινό έργο της ΔΕΔΑΠΑΛ, στο ΧΥΤΑ, στις μεταφορές απορριμμάτων και στους καθαρισμούς στα Χωριά, στα αναγκαία έργα, αν γίνει δεκτή η προσφυγή που εκκρεμεί.

Θα είναι τότε νόμιμες όλες οι αποφάσεις που θα’ χουν παρθεί ?

Ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο ? .

Δεν έφτανε το πρώτο αυτό καπέλο, έρχεται τώρα και καινούργιο με την τροποποίηση του καταστατικού που προτείνεται να ψηφίσει η συνέλευση στις 12 Φεβρουαρίου 2021. Εκτός από τα 9 μέλη που πρέπει να εκλέξει η συνέλευση στο νέο συμβούλιο, προσθέτουν στο νέο καταστατικό και τούτο «Στο Δ.Σ. συμμετέχουν και δύο ΕΠΙΠΛΕΟΝ μέλη του Δήμου της έδρας που ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ με απόφαση του οικείου Δημάρχου» !!!  

Με άλλα λόγια χωρίς εκλογή από τη γενική συνέλευση, θα διορίσει στο Συμβούλιο ο Δήμαρχος της έδρας, άλλα δύο μέλη της αρεσκείας του !!!

Καλά, είναι νόμιμα αυτά στις ανώνυμες εταιρείες ? ή πάλι θα τρέχουν για καμιά νυχτερινή τροπολογία ?

Πολύ ανασφάλεια στα ψηλά πατώματα…, φοβούνται και τον ίσκιο τους !

Τέλος για να μην τα θαλασσώσουν ξανά και «καθυστερούν» το έργο τους, κάνουμε γνωστό ότι το νέο καταστατικό που θα ψηφίσουν, χρειάζεται έγκριση από τη Διεύθυνση Εμπορίου και εγγραφή στο ΓΕΜΗ, επομένως δεν μπορούν να το εφαρμόσουν την ίδια μέρα, κατά το επόμενο θέμα «διορισμού» νέου συμβουλίου. Γιατί τελικά με όλα τα παραπάνω, για διορισμό πρόκειται.

Ο εν αργία Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Μυτιλήνης

Γεώργιος Κατζανός