Στα «κάγκελα» ο Δήμος Δυτικής Λέσβου για την υποβάθμιση των ΕΛΤΑ Πέτρας

Με αφορμή την πρόθεση μεταφοράς εκ μέρους της κεντρικής διοίκησης των ΕΛΤΑ του τμήματος αλληλογραφίας και διανομής από το υποκατάστημα της Πέτρας στο υποκατάστημα της Μήθυμνας, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου παρενέβη σε όλους τους συναρμόδιους φορείς, προκειμένου να αποτραπεί μία τέτοια εξέλιξη.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και ο Αντιδήμαρχος Πέτρας Κώστας Πάππος από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκαν τη διαφαινόμενη εξέλιξη, ήρθαν σε επαφή με τους επαγγελματίες και τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων της Δ.Ε. της Πέτρας και προχώρησαν σε παρέμβαση από την περασμένη Δευτέρα με επιστολή του στην Κεντρική Διοίκηση των ΕΛΤΑ. Ενώ την περασμένη Πέμπτη, ο Αντιδήμαρχος Πέτρας πραγματοποίησε σε συνεργασία με τους επαγγελματίες συνάντηση παρουσία όλων των τοπικών φορέων, προκειμένου να οργανωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η αντίδραση απέναντι στο κλείσιμο των γραφείων της Πέτρας που θα μειώσει και τις εργασιακές θέσεις.

Στην επιχειρηματολογία του υπέρ της διατήρησης του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στην Πέτρα, ο γεωγραφικός Αντιδήμαρχος τονίζει πως η Δημοτική Ενότητα Πέτρας έχει περίπου 4.000 μόνιμους κατοίκους και πέντε χωριά και εξυπηρετείται μέσω του υποκαταστήματος εδώ και δεκαετίες τόσο στην αποστολή και στη λήψη αλληλογραφίας όσο στη διεκπεραίωση πάσης φύσης οικονομικών συναλλαγών.

«Η παραμονή του υποκαταστήματος στην Πέτρα κρίνεται απαραίτητη καθώς έτσι διασφαλίζεται η εύκολη πρόσβαση, ειδικά για πολίτες που δεν έχουν δυνατότητα μετακίνησης» –σημειώνεται μεταξύ άλλων στην επιστολή προς τα Κεντρικά των ΕΛΤΑ. «Διότι η δημόσια συγκοινωνία Πέτρας και άλλων χωριών με τη Μήθυμνα δεν καλύπτει τέτοιες ανάγκες ενώ αντίθετα η παραμονή του Ταχυδρομείου στην Πέτρα συνεπάγεται πρόσβαση από τους κατοίκους όλων των πέριξ οικισμών. Συμπληρωματικά, σας γνωρίζουμε ότι το εν λόγω υποκατάστημα της Πέτρας εξυπηρετεί την Πέτρα, τον Σκουτάρο, τη Λαφιώνα, την Στύψη και το Υψηλομέτωπο που είναι χωριά της περιοχής μας και οι κάτοικων οποίων ουδέποτε θα μετέβαιναν στο υποκατάστημα ΕΛΤΑ Μήθυμνας, λόγω ανάποδης κυκλοφοριακής προσβασιμότητας και σύνδεσης το οποίο και απέχει 6 χλμ. από την Πέτρα, 14 χλμ. από τον ΣΚουτάρο, 15 χλμ. από τη Στύψη, 17 χλμ. από το Υψηλομέτωπο και 10 χλμ. από τη Λαφιώνα. Αντίθετα θα κατέληγαν στην κωμόπολη της Καλλονής. Συνεπώς μόνο συρρίκνωση της υπηρεσίας θα πετύχετε.

[…]. Με βάση τα ανωτέρω παρακαλούμε θερμά να επανεξετάσετε την απόφαση μετακίνησης του Ταχυδρομείου της Πέτρας. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε κλείσιμο άλλων γραφείων της περιοχής, ούτε και την μείωση των εργασιακών θέσεων. Ιδιαίτερα σε μία περιοχή, η οποία είναι παραμεθόριος, απομακρυσμένη και δυσπρόσιτη όπως αναφέρουν άλλες ανταγωνιστικές εταιρίες ταχυμεταφορών προς εσάς και έχει μόνο ανοδική πορεία όλα αυτά τα χρόνια όλα αυτά τα; Χρόνια. Κάτι το οποίο τεχνοοικονομικά δε νομίζουμε ότι το έχετε λάβει υπόψη».