Νέα παρέμβαση του Γιάννη Μπουρνού με επιστολή στον ΥΠ. Περιβάλλοντος για την επανακτηματογράφηση στη Λέσβο


Επιστολή του Βουλευτή Ν.Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννη Μπουρνού, προς τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ.κ. Σκρέκα και Αμυρά.

Τρίτη  παρέμβασή  μας για  την  απολύτως αναγκαία επέκταση διορθώσεων  επανακτηματογράφησης  σε περιοχές της Λέσβου.

Με ερώτησή μας  από τις 25/8/20, αλλά  και  με  σχετική  αναφορά στη Βουλή, θέσαμε το  παραπάνω  θέμα, αλλά δυστυχώς η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υποβαθμίζοντας την κοινοβουλευτική διαδικασία, επέλεξε να μην απαντήσει η ίδια στην ερώτηση που καταθέσαμε με τα δίκαια αιτήματα του ΤΕΕ Β.ΑΙΓΑΙΟΥ, διαβιβάζοντάς μας απλώς την αρνητική απάντηση της (εποπτευόμενης από το Υπουργείο) ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.

Πέρασαν άλλοι έξι  μήνες, χωρίς να υπάρξει καμιά ανταπόκριση από το αρμόδιο Υπουργείο, που να δίνει λύσεις στο πρόβλημα αυτό.

Επισημαίνουμε για ακόμα μια φορά, ότι δεν ευθύνονται οι συντοπίτες μας για την πληθώρα λαθών της πρώτης φάσης του Κτηματολογίου στις Δημοτικές Ενότητες Μυτιλήνης, Γέρας (εκτός του Σκοπέλου) και την Κοινότητα Κάτω Τρίτους Ευεργέτουλα, και επομένως η πλήρης  επανακτηματογράφηση όλων των ιδιοκτησιών, όπου διαπιστώθηκαν λάθη, πρέπει να γίνει από την ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε., χωρίς οικονομική επιβάρυνση των ιδιοκτητών. Η πολιτική απόφαση πρέπει να παρθεί από την ηγεσία του Υπουργείου.

Πολλές ενστάσεις για διορθώσεις δεν πάρθηκαν υπόψη, κυρίως στις Κοινότητες Λουτρών, Αγίας Μαρίνας, Ταξιαρχών, Αλυφαντών, Μόριας και Κάτω Τρίτους, ενώ πολλές εκκρεμότητες υπάρχουν και στις Κοινότητες της Γέρας.                         

Αναμένουμε  τις επείγουσες ενέργειες του Υπουργείου, ώστε  να  μην  επιβαρυνθούν για ακόμα μια φορά με  μεγάλα  χρηματικά ποσά οι συντοπίτες μας για λάθη και παραλήψεις κρατικών  υπηρεσιών και ιδιωτών.



Ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία,

Γιάννης  Μπουρνούς