Ανασχηματισμός....με φόντο τις εκλογές



Σχόλιο για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Γράφει ο Στρατής Κοκκινελλης

Ένα γρήγορο πρώτο σχόλιο για την αύξηση των θέσεων Υφυπουργών, τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης ήθελα να πω!

Αρχικά, δεν μπορούμε να μιλάμε για ουσιαστικό ανασχηματισμό Κυβέρνησης, μιας και από τα δεκαεννέα στο σύνολο Υπουργεία, οι δεκαπέντε υπουργικοί θώκοι παραμένουν ως έχουν, ενώ υπάρχει μεταπήδηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και αποπομπή του μέχρι πρότινος Υπουργού Εργασίας στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Παρατηρούνται, βέβαια, προσθήκες νέων μελών, όσο έχει να κάνει με τους Υφυπουργούς.

Τώρα, όσον αφορά, στην αύξηση των θέσεων Υφυπουργών γίνεται σαφές ότι ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης θέλει να προσθέσει περισσότερους κοινοβουλευτικούς - που έως τώρα είχαν μόνο την ιδιότητα του βουλευτή- στο σχήμα και να τους επιβραβεύσει για το έργο τους ή και να τους δώσει ώθηση για αύξηση δημοτικότητας και επίδρασης στην εκλογική τους περιφέρεια, κάτι που θα τους βοηθήσει και σε μια πιθανή προεκλογική περίοδο. Διαφορετικό να έχεις μόνο τη βουλευτική ιδιότητα από το να κατέχεις ταυτόχρονα και μια θέση Υφυπουργού.

Στα πολύ θετικά, η ανάληψη καθηκόντων σε θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης από τον διακεκριμένο καθηγητή και βουλευτή, Άγγελος Συρίγος. Ένας ακαδημαϊκός μετριοπαθής, άριστος στο αντικείμενο του και προερχόμενος από τα ελληνικά πανεπιστήμια, γνωρίζοντας την τριτοβάθμια εκπαίδευση στη χώρα από την καλή και την ανάποδη. Είναι εκείνος που είχε δεχθεί τον Φεβρουάριο του '17 επίθεση με χτυπήματα στο κεφάλι από πιθανόν φοιτητές, γιατί «τόλμησε» να κάνει παρατήρηση για συνθήματα που έγραφαν στους τοίχους της σχολής.

Στα πολύ αρνητικά, η αποχώρηση του μέχρι πρότινος Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησής, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, ο οποίος στήριξε την Κυβέρνηση όσο κανένας άλλος, τρέχοντας αποκλειστικά το επιτυχημένο και πολύ χρήσιμο "Gov.gr". Αδικαιολόγητη και η αποχώρηση του Βρούτσης Ιωάννης, ο οποίος είναι γνώστης όσων λίγο στη χώρα των εργασιακών.

Σε πολλούς, προκάλεσε έκπληξη η αποχώρηση του Τάκης Θεοδωρικάκος από τη θέση του Υπουργού Εσωτερικών. Ίσως, το επικρατέστερο σενάριο είναι αυτό των εκλογών, με τον μέχρι πρότινος Υπουργό Εσωτερικών να επιστρέφει στην ομάδα του Πρωθυπουργού για να "τρέξει" την καμπάνια επανεκλογής του κυβερνώντος κόμματος.

 Όπως και να έχει, τα συμπεράσματα που προκύπτουν από της νέας σύνθεση της Κυβέρνησης είναι ότι εάν η χώρα ανακάμψει έως τα τέλη Αυγούστου, οδεύουμε στις κάλπες!

Καλή επιτυχία να έχουν και σιδεροκέφαλοι να είναι ολες/όλοι της Κυβέρνησης. Ας δουλέψουν όσο το δυνατόν γίνεται για το καλό της πατρίδας!

#ανασχηματισμός_κυβέρνησης