Συναγερμός: Εντοπίστηκαν στην Αθήνα κρούσματα του μεταλλαγμένου ιού (ΒΙΝΤΕΟ)


Συναγερμός σήμανε και στην Ελλάδα, αφού, όπως όλα δείχνουν, το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού, εντοπίστηκε και στη χώρα μας.

Τι λεει ο Καθηγητής Πνευμονολογίας μιλάει για το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού που εντοπίστηκε στη χώρα μας και για την επίπτωση από τη χαλάρωση στις γιορτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεών του ο ΑΝΤ1, το μεταλλαγμένο στέλεχος έχει ήδη εμφανιστεί και στη χώρα μας.

Όπως αναφέρθηκε, σε τέσσερα από τα κρούσματα που εντοπίστηκαν τελευταία, υπήρχε το εν λόγω μεταλλαγμένο στέλεχος, το οποίο σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν διεξαχθεί μεταδίδεται πολύ πιο εύκολα και επίσης μεταδίδεται πιο εύκολα στα παιδιά, σε σχέση με τον κοροναϊό όπως τον γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως, όπως μεταδόθηκε από τον ΑΝΤ1, το μεταλλαγμένο στέλεχος εντοπίστηκε σε δείγματα που δόθηκα στο Ίδρυμα Ιατροβιοτεχνολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και βρέθηκε σε τέσσερις περιπτώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha πρόκειται για πτήση που ήρθε στην Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα από το Μεγάλη Βρετανία. Όπως είναι γνωστό όποιοι έρχονται από τη Μεγάλη Βρετανία υποβάλλονται σε rapid test. Εκεί τα εν λόγω κρούσματα βρέθηκαν θετικά και στη συνέχεια διενεργήθηκαν και μοριακοί έλεγχοι, στους οποίους εντοπίστηκε και το νέο στέλεχος.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό η ανίχνευση του μεταλλαγμένου στελέχους να οδήγησε την κυβέρνηση στην απόφαση για πιο αυστηρό lockdown τις επόμενες ημέρες, έτσι ώστε να σταματήσει τυχόν μεγάλη διασπορά του στη χώρα.