Ο Διοικητής Πυροσβεστικής Κ. Θεοφιλόπουλος φεύγει από την Μυτιλήνη & μας αποχαιρετά με τον δικό του τρόπο


Ο Αρχιπύραρχος και πλέον πρώην Διοικητής της Πυροσβεστικής Βορείου Αιγαίου αποχαιρετά και ευχαριστεί όλους τους φορείς που βοήθησαν στο δύσκολο έργο της πυροσβεστικής. Παράλληλα παραδίδει την σκυτάλη στον νέο Διοικητή:

Την Πέμπτη 21η Ιανουαρίου ολοκληρώθηκε ο κύκλος μου ως Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Βορείου Αιγαίου. Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω πάνω απ’ όλους το Θεό που μου έδωσε υγεία και δύναμη για να μπορέσω να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου, και ακολούθως τους Σεβασμιότατους Μητροπολίτες Μυτιλήνης κ. Ιάκωβο, Μηθύμνης κ. Χρυσόστομο, Λήμνου κ. Ιερόθεμο, Χίου κ. Μάρκο και Σάμου κ. Ευσέβιο, οι οποίοι μου πρόσφεραν την αμέριστη πνευματική στήριξή τους σε κάθε δύσκολη στιγμή που κλήθηκα να αντιμετωπίσω.

Ευχαριστώ επίσης όλους τους συναδέλφους μου, από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες
της Μυτιλήνης, Λήμνου, Χίου και Σάμου, τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια αυτών, τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των Αερολιμένων Μυτιλήνης και Σάμου, οι οποίοι ανταπεξήλθαν επάξια στα καθήκοντά τους παρά τις τόσες δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι Υπηρεσίες μας, ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο, και είμαι υπερήφανος γι ´ αυτούς.

Σ’ αυτό το σημείο θα ήθελα να εκφράσω τις ιδιαίτερες ευχαριστίες αλλά και την ευαρέσκεια μου στα εθελοντικά Κλιμάκια, τους εθελοντές πυροσβέστες και τις εθελοντικές ομάδες, τους Κυνηγετικούς Συλλόγους καθώς και όλους τους πολίτες των νησιών του Βορείου Αιγαίου οι οποίοι κάθε στιγμή ήταν στο πλάι μας και μας στήριξαν με οποιονδήποτε τρόπο, και να τους τονίσω ότι η συνεισφορά τους στο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Ευχαριστώ ιδιαιτέρως επίσης Την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τον κ. Περιφερειάρχη,
τους Αντιπεριφερειάρχες των νησιών, τον έπαρχο Λήμνου, τον Γενικό Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας και την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας με τους ανά Περιφερειακή Ενότητα Προϊσταμένους, τους Δήμαρχους όλων των Δήμων καθώς και τους Αντιδημάρχους Πολιτικής Προστασίας για την υποστήριξη τους και την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε.

Ευχαριστώ ακόμη τις Δικαστικές Αρχές, τους Διοικητές των Στρατιωτικών Σχηματισμών που εδρεύουν στο Βόρειο Αιγαίο, τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Βορείου Αιγαίου καθώς και τους Αστυνομικούς Διευθυντές των νησιών, τον Διοικητή της 9ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος - ΕΛ.ΑΚΤ, και όλους τους Λιμενάρχες των νησιών, τους κατά τόπο Δασάρχες, το Κλιμάκιο της 359 ΜΑΕΔΥ που εδρεύει στη νήσο Λέσβο αλλά και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που με στήριξαν και ανέδειξαν το δύσκολο έργο της Υπηρεσίας μας.

Ευχαριστώ για μια ακόμη φορά όλους τους πολίτες του Βορείου Αιγαίου που με αγκάλιασαν και μου έδωσαν την αγάπη τους. Ο Θεός να σας έχει πάντα γερούς κι ευτυχισμένους.

Τέλος θα ήθελα να σας καλέσω να στηρίξετε τον νέο Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Βορείου Αιγαίου στο δύσκολο έργο που έχει να επιτελέσει και να κάνει ο καθένας ότι μπορεί από τη μεριά του για να προστατέψει και αναδείξει αυτόν τον υπέροχο πλούτο του τόπου σας.

 

Θα σας θυμάμαι πάντα με αγάπη και θα είμαι στη διάθεσή σας !!!

 

Κωνσταντίνος Στ. Θεοφιλόπουλος

Αρχιπύραρχος