Οι υπερκαταψύκτες όπου θα φυλάσσεται το εμβόλιο κατά το κορονοϊού-Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το εμβόλιο (VIDS)


Έφτασαν στην Αττική οι υπερκαταψύκτες βαθειάς κατάψυξης. Σε μυστική τοποθεσία η φύλαξη του εμβολίου. Εβδομαδιαία ενημέρωση για το εμβόλιο.

Τα πρώτα 4 ψυγεία κατάψυξης όπου θα φυλαχθούν τα πρώτα εμβόλια του κορωνοϊού βρίσκονται στην κεντρική αποθήκη στον νομό Αττικής.

«Φως στην άκρη του τούνελ» η έναρξη των εμβολιασμών στη χώρα που θ’ αρχίσει στις 27 Δεκεμβρίου. Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την υποδοχή και φύλαξη του εμβολίου που θα αποτελέσει το πιο δυνατό όπλο στη μάχη του πλανήτη με τον αόρατο εχθρό. 

Τέσσσερις υπερκαταψύκτες θα βρίσκονται στην Αττική σε ασφαλές σημείο που θα φυλάσσεται 24 ώρες το 24ωρο. Στον κάθε υπερκαταψύκτη, που μπορεί να φτάσει έως τους -80 βαθμούς Κελσίου, θα αποθηκευτούν περίπου 80.000 δόσεις των εμβολίων. 

Την ίδια στιγμή, κυβέρνηση και επιστήμονες απευθύνουν αυστηρή προειδοποίηση προς πάσα κατεύθυνση ότι ενδεχόμενη χαλάρωση θα τινάξει στον αέρα οποιαδήποτε ελπίδα για γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα, ενώ δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση για τον μαζικό εμβολιασμό, που θα ξεκινήσει την ερχόμενη Κυριακή, μετά την έγκριση που αναμένεται να δώσει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων στο εμβόλιο της Pfizer.