Με λαμπρότητα και τήρηση των μέτρων η Χριστουγεννιάτικη Θεία λειτουργία στην Μητρόπολη Μυτιλήνης (pics)


Η χριστιανοσύνη γιορτάζει τη γέννηση του Θεανθρώπου σε πρωτόγνωρες συνθήκες και με την προσδοκία ότι  οι μαζικοί εμβολιασμοί θα σημάνουν το τέλος της πανδημίας. Με τελείως διαφορετικό τρόπο άνοιξαν τις πύλες τους οι εκκλησίες για τη χριστουγεννιάτικη θεία λειτουργία, λόγω του κορονοϊού, του lockdown και της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Ρεπορτάζ: Ανδρόνικος Μαρδας

Με κάθε επισημότητα και την πρέπουσα λαμπρότητα, σύμφωνα πάντα με τα ισχύοντα απο την πολιτεία μέτρα κατά της πανδημίας του κορονοϊού, εορτάστηκε η μητρόπολη των εορτών, η ημέρα της του Χριστού γεννήσεως στην Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου.


Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ.κ. Ιακώβου και με τη συμμετοχή του πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως και των εφημερίων του Ναού.



Κατά την ώρα του κοινωνικού ανεγνώσθη προς τον φιλάγιο και φιλέορτο λαό της νήσου από τον πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Ιάκωβο Καραμούζη η Χριστουγεννιάτικη Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας ενώ στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον ευσεβή λαό της Λέσβου Καλά Χριστούγεννα και Χρόνια Πολλά σε όλους αλλά και ιδιαιτέρως στους εορτάζοντες.!