«Έσπασαν» τα ποτάμια στην Συκουντα- Προβλήματα από τις συνεχόμενες βροχοπτώσεις σε όλη την Λέσβο (PICS)

Ποταμός Ευεργετουλας σήμερα


Συνεχίζει το σαρωτικό της πέρασμα η κακοκαιρία Λέσβο προκαλώντας καταστροφές σε καλλιέργειες αλλά και σε τμήματα του οδικού δικτύου. 

Η ισχυρή και ακατάπαυστη βροχόπτωση, με τεράστια ένταση και ποσότητα νερού έφερε προβλήματα στο νησί μας.

Μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει στο αγροτικό δίκτυο, που είχαν ολοκληρωθεί εργασίες πρόσφατα, αλλά με τη βροχή πρέπει να γίνει ξανά βελτίωση από τον Δήμο.

Ποταμός Ευεργετουλας


Σε πολλές περιοχές του νησιού ακόμα και σε κεντρικούς δρόμους έχουν γίνει κατολισθήσεις λόγο της μεγάλης ποσότητας νερού… Δεχτήκαμε επίσης πολλές καταγγελίες πολιτών για βουλωμένα φρεάτια και γεμάτους κάδους σκουπιδιών..

Καμμένο Δάσος


Οι αγρότες του Νομού, είδαν τα ποτάμια και τους χειμάρρους να γεμίζουν με νερό, το οποίο με ορμή κατέληξε στις υπαίθριες καλλιέργειες και τα χωράφια τους.


Ιππειος Λέσβου

Σύμφωνα με πληροφορίες μας πολλά ποτάμια και ρέματα έσπασαν και άλλα βρίσκονταν σε οριακό επίπεδο σε όλη σχεδόν την Λέσβο.

 

Ευρειακη Γερας

Σε πολλά σημεία κυρίως σε χωριά η κυκλοφορία στους δρόμους γίνεται με τεράστια δυσκολία και γι’ αυτό καλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.


Πηγή Λέσβου

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται σε Γέρα, Ευεργέτουλα, Αγιάσο, Ανεμώτια, Λάμπου Μύλοι, Στύψη, Πελόπη,  Θερμή, και Υψηλομέτωπο, Αχλαδερη


Καμμένο Δάσος


Καμμένο Δάσος

Αγιασος


Στην Συκουντα

Στην Συκουντα έσπασαν τα δυο ποτάμια που διασχίζουν το χωριό από τον όγκο του νερού με αποτέλεσμα φερτά υλικά και πολλά κυβικά νερού να μπούνε μέσα στο χωριό και να κατηφορίσουν μέχρι το Ιππειος Λέσβου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ποτάμια είχαν καθαριστεί πρόσφατα με ενέργειες του προέδρου κου Χαλβατζη αλλά ήταν αδύνατον να κρατηθεί ο τεράστιος όγκος νερού που φούσκωσε τους ποταμούς

Ιππειος Λέσβου


Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος κος Χαλβατζης ευτυχώς δεν παρασύρθηκαν τροχοφόρα οχήματα αλλά ο κεντρικός δρόμος του χωριού είναι γεμάτος με φερτά υλικά και λάσπες.

Στην Συκουντα ήδη ενεργούν μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας.

Ισχυρή καταιγίδα στο Αμπελικό

Δημοσιεύτηκε από LesvosPost.com στις Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2020