Ομαλοποιήθηκε η κατάσταση στην Συκουντα Λέσβου (Pics)



Μνήμες 2012 έζησε σήμερα το μεσημέρι η Συκουντα Λέσβου.

Όπως και το 2012 έτσι και τώρα έσπασαν τα δύο κεντρικά ποτάμια του χωριού από τον τεράστιο όγκο του νερού με αποτέλεσμα λάσπες και φέρτα υλικά να πλημμυρίσουν τον κεντρικό δρόμο του χωριού. Μάλιστα ο όγκος του νερού έφτασε έως και τα πρώτα σπίτια του Ιππείου.

Ευτυχώς όμως χάρις τις συντονισμένες ενέργειες τών προέδρων Συκουντας και Ιππείου και με την βοήθεια της πολιτικής προστασίας του δήμου Μυτιλήνης είχαν καθαριστεί έγκαιρα όλα τα ποτάμια μικρά και μεγάλα στα δύο χωριά του Ευεργέτουλα, και δεν είχαμε σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα, παρά μόνο λάσπες και φέρτα υλικά μέσα στο χωριό και κάποια πλημμυρισμένα υπόγεια στο Ίππειος.

-Γρήγορη αποκατάσταση...

Σε χρόνο ρεκόρ και ενώ ακόμα τα φαινόμενα ήταν έντονα ο πρόεδρος της Συκουντας Βασίλης Χαλβατζής με την βοήθεια του προέδρου του Ιππείου Προκόπη Καρτάλη ενημέρωσαν την πολιτική προστασία του δήμου Μυτιλήνης η οποία άμεσα έφτασε με μηχανήματα ώστε να καθαριστούν τα δύο χωριά μαζί με τον αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας Μ. Φραντζέσκο.

Ο καθαρισμός ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, ενώ πληροφορίες μας αναφέρουν ότι οι κάτοικοι των δύο χωριών είναι ενοχλημένοι από την πλήρη απουσία του εντεταλμένου συμβούλου της Δ.Ε Ευεργέτουλα Συμεών Χαραλάμπους.

Φωτογραφίες από την Συκουντα