Lockdown: 39 παραβάσεις στο Βόρειο Αιγαίο ανήμερα των Χριστουγέννων


Περισσότερες από 1.000 παραβάσεις των μέτρων για τον κορωνοϊό καταγράφηκαν σε ολη την Ελλάδα ανήμερα τα Χριστούγεννα και συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 335.450 ευρώ.

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες- ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό και Δημοτική Αστυνομία- διενήργησαν συνολικά 58.206 ελέγχους τα Χριστούγεννα και κατέγραψαν 1.063 παραβάσεις των μέτρων του lockdown, σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Οι αστυνομία κατέγραψε 860 παραβάσεις των μέτρων για τον περιορισμό των μετακινήσεων και σε 186 περιπτώσεις επιβλήθηκε πρόστιμο για μη χρήση μάσκας και άλλες συναφείς παραβάσεις.

Από τους ελέγχους τα  Χριστούγεννα μέχρι και τις 6:00 χθες το πρωί, βεβαιώθηκαν 21 παραβάσεις  για μη χρήση μάσκας και  18 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης σε όλο το Βόρειο Αιγαίο και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, υπενθυμίζει ότι ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Θεοφανείων, αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στην προστασία της δημόσιας υγείας, έχει δώσει τις απαραίτητες κατευθύνσεις στις Υπηρεσίες της, για την εντατικοποίηση αντίστοιχων ελέγχων, σύμφωνα με τις οποίες, επιβάλλεται:

Η υποχρέωση χρήσης μη ιατρικής μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. 

Περιορισμός κυκλοφορίας των πολιτών εν όλω για μετακινήσεις, με εξαίρεση την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου. Εξαιρούνται οι μετακινήσεις πολιτών για την εξυπηρέτηση ζωτικών, προσωπικών ή επαγγελματικών αναγκών τους που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο. 

Απαγόρευση μετακίνησης, με οποιοδήποτε μέσο, εκτός των ορίων της οικείας Περιφέρειας, με εξαίρεση τη μετακίνηση από και προς την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου.