Αγροτοκτηνοτροφικος Σύλλογος Θερμής: "Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει νέο ΚΥΤ στην περιοχή μας"


Ανακοίνωση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λουτρόπολης Θερμής για το νέο Κέντρο Φιλοξενίας

        Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λ. Θερμής μετά τις πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης για υλοποίηση της συμφωνίας με την Ε. Ε. για τη δημιουργία ενός νέου κολαστηρίου στη Δημοτική Ενότητα Λ. Θερμής αλλά και σε όσους συναινέσουν σ’ αυτό , δηλώνει ότι θα μας βρουν απέναντί τους.

        Η λειτουργία ενός νέου κλειστού ή ανοιχτού κέντρου – φυλακή θα αναδείξει το νησί μας σε μια ευρωπαϊκή φυλακή εγκλεισμού προσφύγων και μεταναστών με ότι αυτό συνεπάγεται.

        Οι αγρότες - κτηνοτρόφοι μέλη του συλλόγου μας αλλά και όλοι όσοι έχουν τις δραστηριότητες τους στην ευρύτερη περιοχή, θα σταθούν εμπόδιο στα νέα σχέδια της κυβέρνησης.

        Μαζί με την τοπική κοινωνία θα τα ανατρέψουμε, απαιτώντας κανένα νέο ΚΥΤ πουθενά στο νησί ούτε ανοιχτό, ούτε κλειστό.

         Απεγκλωβισμός όλων των προσφύγων και μεταναστών, μεταφορά τους στην ηπειρωτική χώρα, σε ανθρώπινες δομές φιλοξενίας. Εκεί να γίνονται γρήγορα οι διαδικασίες για την μετάβαση στις χώρες προορισμού τους, όπου θα μπορούν να κάνουν αίτηση ασύλου.

        Να απορροφηθούν όλοι όσοι εργάζονται τώρα στις δομές των προσφύγων, σε κρατικές, περιφερειακές και δημοτικές δομές που υπάρχει πραγματική ανάγκη.