Διώξεις σε στελέχη των Ελεύθερων Πολιτών Μυτιλήνης


Ανακοίνωση της Παράταξης της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης  «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Τους τελευταίους μήνες έχουν πληθύνει και πάλι οι διώξεις εναντίον της παράταξής μας και γενικότερα εναντίον πολιτών της Λέσβου που αντιστέκονται για εθνικούς λόγους στη μετατροπή του νησιού μας σε τόπο μόνιμης διέλευσης και παραμονής λαθρομεταναστών.

Μετά από τις κλήσεις του Νοεμβρίου για ανάκριση πολιτών από το Αστυνομικό Τμήμα Μυτιλήνης για συμβάντα της… 27ης Απριλίου 2020 (παραβίαση μέτρων κορωνοϊού σε συμπαράσταση κτηνοτρόφου στο δικαστήριο), ήρθε και η πρόσφατη υποβολή μηνυτήριας αναφοράς εναντίον των «ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» από κάποιον Παναγιώτη Δημητρά κάποιου… «Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι» για δήθεν ισλαμοφοβική διασπορά ψευδών ειδήσεων (προώθηση ανάρτησης πολίτη περί εξισλαμισμού των νησιών).

Ολες αυτές οι διώξεις έρχονται σαν συνέχεια των διώξεων που είχαν κορυφωθεί το χρονικό διάστημα της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τώρα συνεχίζονται εκ νέου, οι περισσότερες μετά από καταγγελίες Συριζαίων και άλλων αριστερών παρατάξεων και «συλλογικοτήτων», που βλέπουν ότι εδώ και μήνες οι λαθρομεταναστευτικές ροές έχουν μειωθεί σε συντριπτικό ποσοστό ενώ παράλληλα αρκετές ΜΚΟ που δρούσαν παράνομα και ανεξέλεγκτα έχουν μπει στο «στόχαστρο» της κυβέρνησης.

Η παράταξή μας μπορεί να μην συμφωνεί σε όλα με την τακτική και την πρακτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό, όμως δεν μπορούμε να μην παραδεχθούμε την τεράστια πρόοδο που έχει σημειωθεί από τον Μάρτιο του 2020 στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας, στη μείωση των ροών, στον έλεγχο πολλών ΜΚΟ, στην δημιουργία ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας στο ντόπιο πληθυσμό και εν γένει στην πολύ καλύτερη διαχείριση του ζητήματος σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση των ανοιχτών συνόρων.

Στη Λέσβο ο πληθυσμός των παράνομων μεταναστών, μέσα σε μερικούς μήνες έπεσε από τα 25.000 στα 9.000 άτομα, οι ροές μειώθηκαν κατά ποσοστό άνω του 90%, έκλεισε η δομή του ΠΙΚΠΑ, συνελήφθησαν 35 μέλη ΜΚΟ για συμμετοχή σε κύκλωμα λαθροδιακίνησης μεταναστών και η εν γένει ανομία των ΜΚΟ περιορίστηκε, ενώ η παράνομη δράση λαθρομεταναστών στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης έχει περιοριστεί κατά πολύ μεγάλο ποσοστό.

Βέβαια εξακολουθεί να υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα των απελάσεων, ενώ διαφωνούμε με την τακτική της χορήγησης επιδομάτων, στέγης και φαγητού στους αιτούντες άσυλο, η οποία λειτουργεί ουσιαστικά ως πρόσκληση έλευσης. Για τη Λέσβο διατηρούμε σοβαρότατες επιφυλάξεις σχετικά με το μνημόνιο συνεργασίας με την Επίτροπο κα Γιόχανσον και τη δημιουργία μόνιμης Δομής στη Λέσβο, έστω κι αν αυτή φαίνεται πως θα είναι κατά κάποιο τρόπο κλειστή και σε απομακρυσμένη περιοχή εκτός αστικού ιστού.

 

Μυτιλήνη,  9  Δεκεμβρίου 2020

Παράταξη Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης  «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»