Αναβάθμιση των Συνεδριακών Κέντρων Πέτρας και Μολύβου αλλά και Εξοπλισμό για το Δημοτικό Θέατρο Καλλονής


Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου ολοκλήρωσε μέσω της Διεύθυνσης του Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και τη συνεργασία (κατά περίπτωση) της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και Πολιτισμού, τη σχετική προεργασία και κατέθεσε τα Τεχνικά Δελτία για την Αναβάθμιση των Συνεδριακών Κέντρων της Πέτρας και του Μολύβου καθώς και της Προμήθειας Εξοπλισμού για τις ανάγκες του Δημοτικού Θεάτρου Καλλονής.

Οι πρώτες προτάσεις για έργα που κατατέθηκαν για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Leader» ξεπερνούν τις 700.000 ευρώ και έπεται η ανακοίνωση και άλλων.  

Αναλυτικότερα ο Δήμος Δυτικής Λέσβου κατέθεσε πρόταση χρηματοδότησης στην Πρόσκληση «Δημόσιες Επενδύσεις για την Αειφόρο Ανάπτυξη των Αλιευτικών Περιοχών» για τις ανάγκες του Δημοτικού Θεάτρου Καλλονής.

Η πρόταση αφορά στην προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού 196 καθισμάτων με αναλόγιο αμφιθεατρικού τύπου σταθερής τοποθέτησης, πτυσσόμενων αναδιπλούμενων τροχήλατων τραπεζιών σεμιναρίου, εξέδρες ομιλίας με αναλόγιο, καθίσματα πολλαπλών χρήσεων, ενός ασύρματου συστήματος ήχου, μεταφραστικό με υπέρυθρη ακτινοβολία και κλιματιστικών μονάδων (ντουλάπα) τύπου Inverter. Το ύψος της πρότασης ανέρχεται στις 127.629 ευρώ.

Σε ότι αφορά στο έργο της Αναβάθμισης του Συνεδριακού Κέντρου Μήθυμνας που κατατέθηκε στην ίδια Πρόσκληση «Δημόσιες Επενδύσεις για την Αειφόρο Ανάπτυξη των Αλιευτικών Περιοχών», προβλέπεται βάσει της πρότασης να γίνουν εργασίες συντήρησης, επισκευής και διαμόρφωσης του κτηρίου. Σκοπός του έργου είναι το να καταστεί ένα σύγχρονο συνεδριακό κτήριο δεδομένου ότι φιλοξενεί κάθε χρόνο πλείστες πολιτιστικές εκδηλώσεις, επιστημονικά συνέδρια, συναυλίες και εκθέσεις. Πέραν των εργασιών αναβάθμισης του κτηρίου, το έργο περιλαμβάνει και την προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού καθισμάτων με αναλόγιο αμφιθεατρικού τύπου, πτυσσόμενων αναδιπλούμενων τροχήλατων τραπεζιών σεμιναρίου, εξέδρες ομιλίας με αναλόγιο, καθίσματα πολλαπλών χρήσεων, ενός ασύρματου συστήματος ήχου, μεταφραστικό με υπέρυθρη ακτινοβολία, ενός συστήματος ήχου και εικόνας (full HD) με ηλεκτροκίνητη οθόνη προβολής, καθώς και προβολείς φωτισμού σκηνής τεχνολογίας led RGB. Το ύψος της πρότασης ανέρχεται στις 504.380 ευρώ.

Στην ίδια Πρόσκληση τέλος, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου κατέθεσε το Τεχνικό Δελτίο για την Αναβάθμιση και του Συνεδριακού Κέντρου της Πέτρας. Βάσει της πρότασης το Συνεδριακό Κέντρο θα εξοπλιστεί με τρία πτυσσόμενα – αναδιπλούμενα τροχήλατα τραπέζια σεμιναρίου, οκτώ καθίσματα πολλαπλών χρήσεων (προεδρείου) και μία εξέδρα ομιλίας με αναλόγιο. Ακόμη προβλέπεται ο εξοπλισμός με συστήματα φωτισμού, μικρόφωνα και συνεδριακό σύστημα εκδηλώσεων. Το ύψος της πρότασης ανέρχεται στις 23.367 ευρώ.

 

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος δήλωσε για την εξέλιξη αυτή:

«Έχουμε πει ότι κυνηγάμε κάθε ευκαιρία χρηματοδότησης και με τη μεθοδική δουλειά των υπηρεσιών μας και τον συντονισμό της δημοτικής αρχής, διεκδικούμε έργα για όλους τους τομείς. Με αυτές τις τρεις μας προτάσεις, εστιάζουμε στην αναβάθμιση των υποδομών του Πολιτισμού μας, για να ενισχύσουμε την εξωστρέφειά μας και την σπουδαία πολιτιστική δράση των σωματείων μας. Είμαι ευτυχής που επί ημερών μου στην Αντιδημαρχία Καλλονής εξασφαλίσαμε και ολοκληρώσαμε την ανακαίνιση του Δημοτικού Θεάτρου της Καλλονής και πλέον επί Δημαρχίας μου, προωθούμε και την αναβάθμισή του με σύγχρονο εξοπλισμό που θα το μετατρέψει σε έναν πολυχώρο στο κέντρο του νησιού, που δεν θα έχει πια να ζηλέψει τίποτα από άλλους αντίστοιχους μεγάλους χώρους εκδηλώσεων.  Ενώ δεν μπορώ να μη σταθώ στην προσδοκώμενη αναβάθμιση του Συνεδριακού της Πέτρας αλλά και του εμβληματικού Συνεδριακού Κέντρου του Μολύβου, της πρωτεύουσας για πολλούς του Πολιτισμού της Δυτικής Λέσβου που έτσι κι αλλιώς κάθε χρόνο φιλοξενεί διεθνείς δράσεις και Συνέδρια, με κορυφαίες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο».

 

Ο Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Στρατής Ζαφείρης δήλωσε από την πλευρά του:

«Οι κόποι της δουλειάς μας κατά τον πρώτο χρόνο της θητείας μας, όταν ενόσω στήναμε έναν νεοσύστατο Δήμο, παράλληλα παρακολουθούσαμε κάθε χρηματοδοτική ευκαιρία, προετοιμάζοντας το σχέδιο δράσης μας, ανταμείβονται στη δεύτερη χρονιά μας. Στέκομαι συχνά στη δυσκολία του εγχειρήματος, γιατί δεν παραγνωρίζω ποτέ ότι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, εμείς και οι υπάλληλοί μας δεν είχαμε ούτε καρέκλα για να καθίσουμε αλλά παρ΄όλα αυτά, πλέον μέρα με τη μέρα, καταθέτουμε έτοιμες προτάσεις, για έργα ουσίας σε όλους τομείς, για τους δημότες μας. Συνεχίζουμε λοιπόν διεκδικώντας πόρους πλέον και από το Leader, ενώ σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε και άλλες προτάσεις μας».