Γιάννης Μπουρνούς: Ο Λεσβιακός λαός λέει όχι σε νέο ΚΥΤ


Επαφές με τους Προέδρους των Κοινοτήτων Νέων Κυδωνιών, κ. Αντώνη Κόμλο, Πηγής, κ. Μιλτιάδη Αντωνίου και Κώμης, κ. Χρήστου Τσιβγούλη, είχε ο Βουλευτής Ν.Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς.

Στις συνομιλίες, στις οποίες πήρε μέρος και ο Συντονιστής της ΝΕ Λέσβου του κόμματος, Σταύρος Καραβασίλης, συζητήθηκε το θέμα που έχει προκύψει με την πρόθεση της κυβέρνησης να επιβάλει την κατασκευή νέου ΚΥΤ στα όρια του Δήμου Μυτιλήνης, στην περιοχή Βάστρια, κοντά στις Νέες Κυδωνίες.

Ο Γιάννης Μπουρνούς, επιβεβαιώνοντας την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Λέσβου στην κατασκευή νέου ΚΥΤ στο νησί, δεσμεύτηκε να αναδείξει άμεσα το θέμα στη Βουλή, ώστε να μην περάσει η συγκάλυψη που επιχειρεί η κυβέρνηση, εν μέσω υγειονομικών περιορισμών και απαγορεύσεων.

"Η κυβέρνηση επιχειρεί στα μουλωχτά και χωρίς την παραμικρή διαβούλευση με τις τοπικές κοινότητες και τους Λέσβιους πολίτες, να επιβάλει με το έτσι θέλω την κατασκευή μιας νέας υπερδομής στο νησί μας, μονιμοποιώντας το ρόλο της Λέσβου ως φυλακή της Ευρώπης.

Ο κ. Μηταράκης κάνει τους σχεδιασμούς του σε αγαστή συνεργασία με τον κ. Αθανασίου και τον κ. Κύτελη. Φαίνεται, όμως, πως αυτοί και οι θλιβεροί συνοδοιπόροι τους ξεχνάνε εύκολα. Οι Λέσβιοι, όμως, δεν ξεχνούν.

Καλώ την κυβέρνηση και τους τοπικούς της εκπροσώπους να σταματήσουν άμεσα να προκαλούν τους Λέσβιους πολίτες και να ακούσουν τις ξεκάθαρες απόψεις των τοπικών κοινοτήτων. 

Αντί η κυβέρνηση να επιμένει ιδεοληπτικά σε προκλητικούς και σκανδαλωδώς δαπανηρούς σχεδιασμούς, οφείλει να ακούσει τις προτάσεις μας και να προβεί άμεσα σε οργανωμένη αποσυμφόρηση της Λέσβου, ώστε να κλείσει άμεσα και  το αίσχος του δήθεν προσωρινού ΚΥΤ στον Καρά Τεπέ", δήλωσε μετά τις συναντήσεις ο Γιάννης Μπουρνούς.