Περίεργοι εμπρησμοί οχημάτων και βάρκας στην Μυτιλήνη- Καταγγελία από το Κιρκινετσι

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ


Με αφορμή τις εμπρηστικές ενέργειες στη γειτονιά και τις ζημιές που προκάλεσαν

Με αφορμή τις εμπρηστικές ενέργειες σε τέσσερα διαφορετικά σημεία της γειτονιάς μας αισθανόμαστε την ανάγκη να δηλώσουμε τα παρακάτω:

Οι ενέργειες αυτές από τις 5,30 μέχρι τις 6,30 το πρωί την Δευτέρα είχαν σα αποτέλεσμα:

- την ολοσχερή καταστροφή ενός αυτοκινήτου σε ανώνυμη οδό στο πλάι του γηπέδου της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Και την πρόκληση ζημιών σε δυο άλλα παρακείμενα αυτοκίνητα και σε μια εγκαταλειμμένη οικίας στην ίδια οδό.

- Την καταστροφή μιας φουσκωτής λέμβου στην οδό Δικελί.

- Την πρόκληση ζημιών σε αυτοκίνητο σταθμευμένο στη οδό Τερτσέτη.

- Και τέλος την πρόκληση εκτεταμένων ζημιών σε αυτοκίνητο σταθμευμένο στην οδό Μπιζανίου.

Οι ενέργειες αυτές προκλήθηκαν με επίκεντρο μια από τις καλύτερα φυλασσόμενες περιοχές της Μυτιλήνης με τις εγκαταστάσεις της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και της Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος στο βόρειο Αιγαίο, των Δικαστηρίων και της Πινακοθήκης του Δήμου Μυτιλήνης με έργα μεγάλης αξίας. Όπως όμως φαίνεται οι δράστες λειτούργησαν ανενόχλητοί ενώ από τα αποτέλεσμα φαίνεται ότι μοιραίες για σπίτια και κατοίκους διαστάσεις απόφευχθηκαν κυριολεκτικά από τύχη.

Θέλουμε για μια ακόμα φορά να εκφράσουμε την ανησυχία μας για τις συνθήκες ασφάλειας στην περιοχή. Τα κατά καιρούς λαμβανόμενα μέτρα όπως περιπολίες οχημάτων μέσα στη γειτονιά λειτουργούν για λίγο για να ξεχαστούν στη συνέχεια. Και αναρωτιόμαστε αφού ανενόχλητος κανείς βάζει φωτιές σε αυτοκίνητα στη σκιά δημόσιων κτηρίων όπου στεγάζονται και υπηρεσίες ασφάλειας τι πρέπει να περιμένουμε να γίνει στα σοκάκια της Κουλμπάρας εξόν των όσων συμβαίνουν και υφιστάμεθα στα κατ ευφημισμό πάρκα Χατζηδήμου και Άι Γιάννη Αρμένη;

Παλιότερα οι διαμαρτυρίες μας προσέκρουαν στη δικαιολογία της έλλειψης προσωπικού. Προσωπικό όμως και μάλιστα περισσότερο από ποτέ, σήμερα υπάρχει. Σχέδιο αστυνόμευσης μάλλον υπάρχει. Το αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από την αληθινή δημόσια ασφάλεια θα ήταν υπερβολικό να το απαιτήσουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;